Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το μεγαλύτερο εμπόδιο της επιτυχίας είναι η ματαιοδοξία

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχει μέσα του τη ματαιοδοξία, έστω και σε ισχνή μορφή. Παρατηρείται ότι στην ψυχική τους ζωή υπάρχει μια διαρκής ένταση διότι αναμένουν έναν διαρκή θρίαμβο, μια αναγνώριση που επιθυμούν να συμβεί.

Και κάπου εκεί ξεκινούν τα λάθη που αποκόπτουν τον δρόμο προς την επιτυχία τους. Χάνεται η συνάφεια με την ζωή, επιλέγουν μια συμπεριφορά βουτηγμένη στην υπεροχή και στην κενοδοξία των στιγμών τους.

Η ματαιοδοξία κρύβεται καλά μέσα τους και λαμβάνει διάφορες μορφές που μπορούν να σε  μετατρέψουν σε περιφερόμενο έπαθλο χωρίς καν να το αντιληφθείς. Εκεί, λοιπόν χάνεται η επαφή με την πραγματικότητα και καταλήγεις σε έναν πλανήτη γεμάτο νάρκισσους, συμπεριλαμβανομένου και εσένα του ιδίου.

Ο χείμαρρος της ματαιοδοξίας παρασύρει τον άνθρωπο να κάνει σπατάλες αλλοπρόσαλλες, ανώφελες εργασίες και δαπάνες οι οποίες αφορούν μόνο την εμφάνισή του και καθόλου την ύπαρξή του.

Συχνά οι ματαιόδοξοι χρησιμοποιούν άλλες λέξεις για να την περιγράψουν και για να ακούγεται καλύτερα στ' αυτιά τους. Δημιουργούνται άπειρες αυταπάτες, το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο για λόγους εντυπωσιασμού και έτσι στο μυαλό του ματαιόδοξου δημιουργείται μια εικονική πραγματικότητα. Έχουν την τάση να τη δημιουργούν στο μυαλό τους όπως θέλουν και καταφέρνουν να πείσουν μέχρι και τον εαυτό τους ότι υπάρχει.

Με αυτόν τον τρόπο διαπράττονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα προσωπικοτήτων.

Όλοι αυτοί νομίζουν ότι είναι ιδιαίτερες μορφές της κοινωνίας. Αυτοχαρακτηρίζονται σπουδαίοι και σημαντικοί και μέσα τους πιστεύουν ότι η ζωή θα γονατίσει μπροστά στα χαρίσματά τους. Ζουν σε ουτοπικές καταστάσεις και αναζητούν μόνιμα δεκανίκια, γιατί αδυνατούν να κάνουν μισό βήμα μόνοι τους. Η ματαιοδοξία είναι δηλητήριο που καταστρέφει ανθρώπους και δυστυχώς δεν ανακαλύφθηκε το αντίδοτο της ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου