Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ανακάλυψε τον πολύτιμο λίθο που κρύβεται μέσα σου

Κάθε άνθρωπος: ένας πολύτιμος λίθος
Κάθε σώμα: μία γη που πρέπει να ανασκαφτεί
Κάθε ψυχή: ένα μοναδικό ταξίδι αυτοπραγμάτωσης

Οι πολύτιμοι λίθοι είναι ορυκτά που παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη ομορφιά. Για να αναδειχθεί, όμως, η ομορφιά τους, χρειάζεται η κατάλληλη επεξεργασία από έμπειρους ανθρώπους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή. Όπως κάποιοι λένε ότι η ζωή μιμείται την τέχνη, στην προκειμένη περίπτωση θα λέγαμε ότι η ζωή μιμείται τη φύση.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από την πολλή αρχή. Από τη δημιουργία του κόσμου. Η φύση, λοιπόν, στόλισε τον κόσμο με ανθρώπους, που ο καθένας κρύβει μέσα του έναν πολύτιμο λίθο. Τον καθένα ξεχωριστά τον προίκισε με ιδιαίτερα χαρίσματα και κάποιο ταλέντο. Αυτά είναι τα δώρα της φύσης προς εμάς. Τα έκρυψε, όμως, καλά. Βαθιά, πολύ βαθιά. Σε ένα μέρος που δύσκολα ο νους του ανθρώπου θα πήγαινε. Στην ψυχή του κάθε ανθρώπου. Αρκεί μια βουτιά, στον βυθό της ψυχής σου, για να σημάνει την αρχή ενός ατέρμονου ταξιδιού γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές.

Ετοιμάσου, λοιπόν, να κολυμπήσεις σε άγνωστα νερά, εκεί που κατοικεί ο φόβος και το μυστήριο. Θυμήσου να έχεις ως οδηγό τα μάτια της καρδιάς σου, κι αν χρειαστείς βοήθεια άναψε το φάρο σου. Προσοχή, όμως. Τον δικό σου φάρο, αυτόν και μόνο αυτόν. Μη δανειστείς ή μην αγοράσεις το φως κανενός. Γιατί το μόνο αληθινό φως, αυτό που θα σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή, είναι αυτό που πηγάζει από μέσα σου. Μη φοβηθείς τους κινδύνους που ελλοχεύει η θάλασσα. Θα συναντήσεις σίγουρα αχινούς, μέδουσες, ίσως και δηλητηριώδη ψάρια, αλλά μην σταθείς σε αυτά. Τα θαύματα του ωκεανού σου είναι εκεί δίπλα και σε περιμένουν. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και συνέχισε αυτό το όμορφο ταξίδι, το πότε γκρι και πότε ροζ, στον πυθμένα της ψυχής σου. Κάποια στιγμή θα συναντήσεις κοράλλια και αστερίες, όμορφα και πολύχρωμα ψαράκια. Εδώ στάσου. Μην τα προσπεράσεις. Είναι τα χαρίσματά σου που σου χαμογελούν. Αν τους χαμογελάσεις κι εσύ και δείξεις λίγη ακόμη υπομονή, τότε από τα έγκατα της γης θα αναδυθεί ο λίθος. Ο πολύτιμος λίθος που κρύβεται μέσα σου. Αυτό το ταλέντο που σε κάνει μοναδικό και σε διαχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Τώρα δεν μένει κάτι άλλο παρά να επεξεργαστείς αυτόν τον λίθο για να αναδειχθεί η ομορφιά του. Διαφορετικά, θα μείνει για πάντα ένα πέτρωμα ανεπεξέργαστο, δίχως λάμψη και χάρη. Και όπως συμβαίνει με τους πραγματικούς λίθους, όπου η επεξεργασία τους γίνεται μόνο από έμπειρους ανθρώπους, έτσι κι εσύ φρόντισε να είσαι ντυμένος με δύναμη, υπομονή και γνώση πριν ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι.

Η ανακάλυψη και επεξεργασία του πολύτιμου λίθου που κρύβει ο καθένας μέσα του είναι και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους φωτεινούς και μη φωτεινούς ανθρώπους. Οι πρώτοι, βρήκαν το ρουμπίνι ή το διαμάντι που κρύβουν μέσα τους, το καθάρισαν, το γυάλισαν και άφησαν το φως που εκπέμπει να πλημμυρίσει τη ζωή την δική τους και των γύρων τους. Ενώ οι δεύτεροι, χάθηκαν κάπου ανάμεσα στα σκοτεινά νερά της ψυχής τους, διέκοψαν το ταξίδι της ανακάλυψης του Εαυτού κι έτσι ο λίθος έμεινε για πάντα θαμμένος. Όλοι οι λίθοι έχουν την ίδια χημική σύσταση. Υπάρχει, όμως, πάντα κάτι που διαφοροποιεί τον έναν από τον άλλον. Κάτι, που καθιστά τον κάθε λίθο ξεχωριστό.

Για παράδειγμα, ο αμέθυστος είναι μωβ και θεωρείται το πετράδι της φιλίας. Το ζαφείρι είναι συνήθως μπλε και θεωρείται η πέτρα του πεπρωμένου και της σοφίας. Το μαργαριτάρι είναι λευκό και συμβολίζει την ευφυΐα στο σκοτάδι. Είτε είσαι ρουμπίνι, είτε φεγγαρόπετρα, είτε διαμάντι, η διαδρομή που πρέπει να κάνεις για να το ανακαλύψεις είναι μία. Στρέψου μέσα σου, βρες το χρώμα σου και διάλεξε εσύ αυτό που θέλεις να συμβολίζεις πάνω στη γη.

Κάθε άνθρωπος: ένας πολύτιμος λίθος
Κάθε σώμα: μία γη που πρέπει να ανασκαφτεί
Κάθε ψυχή: ένα μοναδικό ταξίδι αυτοπραγμάτωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου