Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Το «άλμπουμ» της ζωής του Γαλαξία

Η NASA δείχνει το πώς ήταν στη… νιότη του και πώς είναι σήμερα

Ομάδα αστρονόμων μελέτησε εικόνες που έχει καταγράψει το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble από εκατοντάδες γαλαξίες και διαπίστωσε την εξέλιξη που είχαν σε βάθος χρόνου 11 δισ. ετών.

Με βάση τα δεδομένα της μελέτης τους, οι αστρονόμοι προχώρησαν σε εκτιμήσεις για την εξέλιξη και την εικόνα που είχε ο γαλαξίας μας στο μακρινό παρελθόν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο γαλαξίας μας στη νεότητά του ήταν ένας επίπεδος δίσκος με μια διόγκωση στο κέντρο του. Ήταν ένα κοσμικό αντικείμενο μικρής μάζας που εξέπεμπε ένα αχνό μπλε φως.

Οι ερευνητές μελέτησαν την εξέλιξη 400 γαλαξιών παρόμοιων με τον δικό μας και εκτιμούν ότι το 90% των άστρων του γαλαξία μας σχηματίστηκε μέσα σε διάστημα τεσσάρων δισ. ετών με την έναρξη αυτής της διαδικασίας να τοποθετείται πριν από περίπου 11 δισ. έτη και την ολοκλήρωση της πριν από 7 δισ. έτη.

Δημιουργήθηκε μάλιστα και μια καλλιτεχνική απεικόνιση στην οποία παρουσιάζεται ο γαλαξίας μας όπως είναι στην παρούσα φάση και όπως (πιθανώς) ήταν στην πρώτη περίοδο της ύπαρξής του. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Astrpohysical Journal Letters».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου