Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΑΦΥΠΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ

Γινόμαστε αυτό που σκεπτόμαστε όλη μέρα. Τι σκέψεις έχετε που αναστέλλουν την αίσθηση ότι είστε στο σκοπό της ζωής σας; Για παράδειγμα, αν σκέφτεστε ότι είχε χωριστά από τον σκοπό σας, και ότι περιφέρεστε χωρίς κατεύθυνση στη ζωή σας, τότε αυτό είναι αυτό ακριβώς που θα προσελκύσετε.

Ας υποθέσουμε, αντίθετα, ότι γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα σύμπαν με πρόθεση, όπου οι σκέψεις σας, τα συναισθήματα, και οι πράξεις σας αποτελούν μέρος της ελεύθερης βούλησης σας και συνδέονται επίσης με τη δύναμη της πρόθεσης. Ας υποθέσουμε ότι οι σκέψεις σας ότι είστε χωρίς σκοπό και στόχους είναι στην πραγματικότητα μέρος του σκοπού σας. Ακριβώς όπως η σκέψη του να χάσετε κάποιον που αγαπάτε σας κάνει να τον αγαπάτε ακόμη περισσότερο, ή μια αρρώστια σας κάνει να εκτιμήσετε την υγεία σας, ας υποθέσουμε ότι χρειάζεται η σκέψη της ασημαντότητας σας για να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε την αξία σας.

«Ο σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό» - Robert Bryne

Η πηγή της σκέψης είναι μια άπειρη δεξαμενή ενέργειας και ευφυϊας. Κατά μία έννοια, οι σκέψεις σχετικά με τον σκοπό σας είναι στην πραγματικότητα ο σκοπός σας που προσπαθεί να συνδεθεί μαζί σας. Αυτή η εσωτερική οντότητα γνωρίζει τον λόγο που είστε εδώ, αλλά το εγώ σας σας ωθεί να κυνηγάτε το χρήμα, το κύρος, την δημοτικότητα, τις αισθησιακές απολαύσεις και να χάνετε τον σκοπό της ζωής. Μπορεί να αισθάνεστε δίψα να αποκτήσετε φήμη, αλλά μέσα σας υπάρχει αυτό το βασανιστικό συναίσθημα όπως σε εκείνο το παλιό τραγούδι της Peggy Lee «Αυτό είναι όλα όσα υπάρχουν;»

Το να εστιάζεστε στις ανάγκες του εγώ σας αφήνει την αίσθηση του ανεκπλήρωτου. Βαθιά μέσα σας, στο επίπεδο της ύπαρξης σας, υπάρχει αυτό για το οποίο ήσαστε προορισμένοι να γίνετε, να καταφέρετε, και να είστε. Στο εσωτερικό εκείνο μέρος χωρίς τόπο, είστε συνδεδεμένοι με την δύναμη της πρόθεσης. Αυτή θα σας βρει.

Κάνατε μια συνειδητή προσπάθεια να συνδεθείτε μαζί της και να ακούσετε. Εξασκηθείτε στο να είστε αυτό που είστε στην πηγή της ψυχής σας. Πηγαίνετε στο επίπεδο της ψυχής σας, όπου η πρόθεση και ο σκοπός ταιριάζουν μεταξύ τους τόσο τέλεια ώστε καταφέρνετε την επιφοίτηση του να γνωρίζετε ότι απλά αυτό είναι.

Όταν είστε αφυπνισμένοι αρκετά για να αμφισβητήσετε τον σκοπό σας και να ρωτήσετε πώς να συνδεθείτε μαζί του, ωθείστε από τη δύναμη της πρόθεσης. Η ίδια η πράξη της αμφισβήτησης του γιατί είστε εδώ αποτελεί ένδειξη ότι οι σκέψεις σας σας σπρώχνουν να επανασυνδεθείτε με τον τομέα της πρόθεσης. Ποια είναι η πηγή των σκέψεων σας σχετικά με τον σκοπό σας; Γιατί θέλετε να αισθάνεστε ότι έχετε κάποιο σκοπό; Γιατί η αίσθηση του σκοπού θεωρείτε το ύψιστο χαρακτηριστικό ενός πλήρως λειτουργικού ατόμου;

Επειδή είμαστε άνθρωποι…

Όλα είναι καλά με τον κόσμο μου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου