Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η «βιο-υπογραφή» της ζωής σε άλλους πλανήτες θα βρίσκεται με μια νέα μέθοδος ανάλυσης της ατμόσφαιρας τους

 
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον σε άρθρο τους στην διαδικτυακή υπηρεσία προδημοσιεύσεων arXiv περιγράφουν ένα νέο τρόπο για να γίνεται η ανάλυση της ατμόσφαιρας εξωπλανητών. Αυτός ο νέος τρόπος θα αποκαλύπτει με πιο ξεκάθαρο τρόπο αν κάποιος εξωπλανήτης είναι φιλικός ή όχι στη ζωή.
 
Μια νέα πιο αποτελεσματική μέθοδο εντοπισμού της ζωής σε εξωπλανήτες προτείνουν αμερικανοί επιστήμονες

Η βιο-υπογραφή
Οι επιστήμονες που ανέπτυξαν τη νέα μέθοδο υποστηρίζουν ότι κάθε πλανήτης διαθέτει συστατικά που αποτελούν την χημική και ατμοσφαιρική του ταυτότητα, την «βιο-υπογραφή» του όπως την χαρακτηρίζουν οι συγγραφείς του σχετικού άρθρου. Οπως αναφέρουν οι αμερικανοί επιστήμονες η παρουσία τετραοξυγόνου υποδηλώνει την ύπαρξη υπερβολικών επιπέδων οξυγόνου στην ατμόσφαιρα που λειτουργούν αποτρεπτικά στην ύπαρξη ζωής. Τα υψηλά επίπεδα μονοξειδίου και διοξειδίου του άνθρακα υποδεικνύουν επίσης ένα κόσμο μη φιλικό στη ζωή.
 
Η πιο σημαντική ιδέα σε αυτή την μελέτη είναι αυτή που αναφέρει ότι οι ερευνητές θα πρέπει να κάνουν φασματοσκοπικές αναλύσεις στους εξωπλανήτες. Οι επιστήμονες της μελέτης αναφέρουν ότι έχει πλέον εξακριβωθεί ότι σε ορισμένους πλανήτες παράγεται οξυγόνο από μη βιολογικούς παράγοντες και οργανισμούς γεγονός που μπορεί να μπερδέψει τους ειδικούς κάνοντας τους να πιστέψουν ότι ο πλανήτης αυτός είναι φιλικός στη ζωή. Οι αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η φασματοσκοπία μπορεί να κάνει τον διαχωρισμό ανάμεσα στη παρουσία της ζωής και σε μια «ψευδαίσθηση» της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου