Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Οι άνθρωποι που λένε αλήθειες

Οι άνθρωποι που λένε αλήθειες έχουν την ικανότητα να σε φέρνουν κοντά τους με την καθαρότητα της ψυχής τους. Δεν είναι τυχαίο που ξεχωρίζουν από το σύνολο και γίνονται αποδεκτοί.

Ποιος είναι αυτός που δε θέλει έναν αληθινό φίλο στη ζωή του; Το ψεύτικο βρίσκεται παντού και το ανακαλύπτεις γρήγορα, ενώ για να βρεις το αληθινό, πρέπει να ψάξεις αρκετά, αφιερώνοντας χρόνο.

Οι άνθρωποι που λένε την αλήθεια δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Διαθέτουν τόλμη και δεν έχουν λόγους να κρύβονται σε αντίθεση με τους ψεύτικους που είναι πονηροί και η λέξη ντροπή τους είναι άγνωστη. Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να τους εμπιστευτεί κάποιος, με αποτέλεσμα να μένουν μόνοι και να υποφέρουν.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές, που θα προτιμούσαμε να μας πουν ένα ψέμα, προκειμένου να μάθουμε μια αλήθεια που θα μας πληγώσει. Αν συνηθίσουμε όμως σε έναν τέτοιο τρόπο σκέψης, τότε θα ζούμε στο σκοτάδι και ζωή χωρίς αληθινό φως δεν έχει νόημα.

Λέγοντας ψέματα, πρώτα από όλα εξαπατάμε τον ίδιο μας τον εαυτό και δεν τον σεβόμαστε. Σίγουρα η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη, αλλά είναι απαραίτητη. Χωρίς αυτή χάνεται η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα οι σχέσεις, είτε φιλικές, επαγγελματικές, ή προσωπικές να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Επιλογή λοιπόν του καθενός μας είναι να ακολουθήσει όποιο μονοπάτι επιθυμεί, επωμιζόμενος και τις ανάλογες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου