Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Οι μεγάλοι έρωτες είναι σωσίβιο!

Σεναριογράφοι, συγγραφείς και λοιπό σινάφι, καταστρέψατε τον κόσμο.
Τον κάνατε να τρώει τρώει κουτόχορτο πως τάχα οι μεγάλοι έρωτες είναι εκείνοι οι τρικιμιασμένοι που πρέπει να περάσουν από κάθε κύμα, ωκεανό, παλίρροια, τσουνάμι και δεν ξέρω τι άλλο, για να καταλήξουν μαζί.
 
Αμ, δε!
Οι αληθινοί, οι μεγάλοι οι έρωτες, όπως είπε και μια φίλη, είναι σωσίβιο.
Όχι από αυτά που στα ρίχνει κάποιος στην απελπισία σου για να σωθείς, αλλά από τα άλλα.
Από εκείνα που ξέρεις πως υπάρχουν κάτω από τη θέση σου στο αεροπλάνο ή στο πλοίο και ξέρεις πως μπορείς να τα ανοίξεις, σε περίπτωση που τα χρειαστείς.
 
Οι αληθινοί έρωτες είναι νοιάξιμο.
Είναι σε ξυπνάω μέσα στη νύχτα για να σου πω ότι έχω πρόβλημα και εσύ αντί να διαμαρτυρηθείς, με ρωτάς αν θες να περπατήσουμε για να νιώσεις καλύτερα και όχι γιατί γουστάρεις να ντύνεσαι βραδιάτικα και να εγκαταλείψεις το πουπουλένιο σου το στρωματάκι και να πιεις ποτάκι.
 
Οι αληθινοί έρωτες είναι πολυλογάδες.
Όχι ανόητα φλύαροι, όμως.
Δεν μιλάνε για να διαλαλήσουν τι νιώθουν στους άλλους, αλλά μιλάνε σε σένα.
Σου εκμυστηρεύονται το Καλό και το Κακό που κατοικεί μέσα σου, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Σε σένα λένε τι νιώθουν, τι τους πειράζει και τους ενοχλεί. Η φανφάρα δεν τους ταιριάζει.
Δεν εξαφανίζονται ένα πρωί και ψάξε εσύ να βρεις τι με ενόχλησε.
Απαντούν στο τηλέφωνο και δίνουν εξηγήσεις, όταν χρειαστεί, γιατί σε υπολογίζουν.
Δεν θέλουν να σε κάνει η φαντασία σου Ιούλιο Βερν.
 
Οι αληθινοί έρωτες δεν σε κάνουν maniac- εντάξει, κάποιοι την κουβαλάμε έτσι κι αλλιώς τη μούρλα και δεν χρειαζόμαστε βοήθεια. Δεν σε κάνουν όμως να είσαι διαρκώς στην τσίτα πως θα φύγεις, πως λες ψέματα, πως είσαι και κάπου αλλού. Δεν σου ζητούν στίγμα, λες και είσαι gps, αλλά σε εμπιστεύονται.
 
Οι αληθινοί έρωτες ακόμα κι όταν το πλοίο μπάζει νερά είναι εκεί σαν τον καλό τον καπετάνιο να δώσουν κουράγιο στους άλλους, να προσπαθήσουν να σώσουν το πλοίο. Κι αν υπάρχει παγιδευμένος επιβάτης μένουν κοντά του, γιατί ξέρουν τι θα πει ευθύνη και καθήκον
.
Οι αληθινοί έρωτες δεν χαμπαριάζουν όταν οι νύχτες και οι μέρες δεν εξελίσσονται όπως τις φαντάζονται, ούτε μαστιγώνουν ο ένας τον άλλον.
 
Ξέρουν πως οι κακές στιγμές είναι κομμάτι της σχέσης, μέρος του παιχνιδιού.
Οι αληθινοί έρωτες κοιτιούνται στα μάτια, στα ίδια εκείνα μάτια που πριν δέκα ώρες ένιωθαν να χάνονται και περπατούν μαζί, ακόμα και στους δρόμους που έχουν άμμο ή πέτρες και οι γόβες της βουλιάζουν.
 
Οι αληθινοί έρωτες, μπροστά στους άλλους, είναι γροθιά. Όταν βρεθούν μόνοι, κατσαδιάζουν ο ένας τον άλλο, όχι γιατί είναι κάποιοι αλλά γιατί θέλουν να γίνει ο σύντροφός τους καλύτερος, μιας και μαζί του γίνονται και αυτοί καλύτεροι.
 
Τους αληθινούς έρωτες δεν τους νοιάζουν τα πτυχία, τα λεφτά ή τα ακριβά αυτοκίνητα.
Οι αληθινοί έρωτες είναι πάθος, τρέλα, πόθος, σεβασμός, χημεία και καθημερινή μάχη να κρατήσεις το κάστρο όρθιο, κόντρα στην τρελή πραγματικότητα που ζούμε και κάνουν τους κόσμους να βάλλονται.
 
Οι αληθινοί έρωτες είναι σωσίβιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου