Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Δεν Μπορώ να σε Αγαπήσω Όταν Δεν Αγαπάς Ο Ίδιος τον Εαυτό σου…

Δεν έχεις βρει τον εαυτό σου και ξέρεις ότι δεν μπορείς να τον βρεις σε μένα. Με αύτό, θέλω να σε κάνω να καταλάβεις πως βλέπω εγώ τα πράγματα από τη δική μου σκοπιά. Διάβασε τα παρακάτω λόγια μπροστά από έναν καθρέφτη. Γίνε ο αναγνώστης και ο παραλήπτης ταυτόχρονα των μηνυμάτων που θα ειπωθούν.
 
Δεν μπορώ να σου στείλω την αγάπη μου, γιατί εσύ ο ίδιος νιώθεις απέχθεια για τον εαυτό σου. Βρίσκεις τον εαυτό σου τεμαχισμένο με κενά, που δεν έχεις καταφέρει να καλύψεις. Ζητάς από μένα να γεμίσω αυτά τα κενά, αλλά αυτός δεν είναι ο ρόλος μου.
 
Είναι θεμιτό να με ψάχνεις και να με θες για στήριγμα, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται για πάντα. Η επιθυμία σου θα γίνει εξάρτηση. Ο εθισμός σου θα με καταπλακώσει και συνεχώς θα νιώθεις λιγότερο αποδεκτός επιδεινώνοντας την κατάσταση. Έλα να με βρεις όταν σταματήσεις να κρύβεσαι από τον εαυτό σου.
 
Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επικοινωνήσουμε και συνεχώς θα δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Στα λόγια μου θα ψάχνεις να βρεις ψήγματα που να εκφράζουν απέχθεια προς εσένα, που φυσικά δε θα υπάρχουν. Θα προβάλλεις τα δικά σου αισθήματα ανεπάρκειας πάνω μου.

Θα αναγκάζομαι να προσέχω και να μετράω τα λόγια μου μήπως τάχα αισθανθείς ότι σε προσβάλλω ή ζηλέψεις. Αυτή δεν μπορεί να είναι μια υγιής επικοινωνία. Η σχέση θα καταρρεύσει γρήγορα. Ακόμα και τους επαίνους μου θα απορρίπτεις ή θα θες να τους υποβιβάσεις πιστεύοντας ότι δεν τους εννοώ. Σε κάθε μας συζήτηση θα συγκρίνεσαι με άλλους και με προηγούμενες σχέσεις μου.

Θα φέρεσαι αυτοκαταστροφικά. Στις στιγμές που θα χρειάζεσαι βοήθεια και θα μπορώ να στην προσφέρω θα την απορρίπτεις. Θα αισθάνεσαι πως δεν είσαι αντάξιος για τη βοήθειά μου λόγω των αισθημάτων κατωτερότητάς σου και θα πιστεύεις ότι μου γίνεσαι βάρος.
 
Είναι δύσκολο να βλέπω όσους αγαπώ να βασανίζονται ενώ μπορώ να τους προσφέρω βοήθειά και αυτοί να μην τη θέλουν. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει κόμπλεξ και δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από μένα.
 
Πιστεύω πως δεν αξίζω να αφιερώσω τον εαυτό μου σε κάποιον που δεν νοιάζεται για το δικό του. Ό,τι πολύτιμο υπάρχει σε μένα θα το σπαταλήσω. Θα ξοδέψω χρόνο και ενέργεια για να οικοδομήσω μια σχέση, εσύ θα γκρεμίζεις ό, τι έχει χτιστεί και θα ξεκινάμε πάλι από το μηδέν.
 
Δεν είμαι υπεύθυνη για το ότι αποτυγχάνεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Δεν μπορούν οι ανάγκες σου να επισκιάζουν τις δικές μου. Δεν υπάρχει κάποιο ‘πρέπει’ που να μου επιβάλει μια σχέση που θα με φθείρει.
 
Ελπίζω τα λόγια μου να γίνουν έναυσμα για να βρεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Κανείς άνθρωπος δεν ακυρώνεται, ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανείς. Γίνε αυτό που θες να είσαι και στη ζωή σου θα έρθουν αυθόρμητα τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου