Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Πόσες θερμίδες καίει το σεξ;

Όλοι το έχουμε αναρωτηθεί, ή το έχουμε πει ως αστείο. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Όταν μιλάμε για γυμναστική και κάψιμο θερμίδων, το μυαλό μας πάει αμέσως στο τρέξιμο, ή στις ασκήσεις με βάρη. Πηγαίνει όμως στο σεξ; Σίγουρα το έχουμε ακούσει κάποια φορά - ίσως και σαν αστείο - ότι το σεξ είναι πολύ καλή γυμναστική. Είναι όμως αλήθεια αυτό;

Όχι. Μας στεναχωρεί που το λέμε, αλλά όχι. Οι θερμίδες που καίμε κατά την διάρκεια του σεξ δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που θα καίγαμε κάνοντας κανονική γυμναστική. Κι όμως, οι θερμίδες δεν είναι το παν. Το σεξ είναι όντως μια δραστηριότητα που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς.

Συγκεκριμένα, μέσα από μία (από τις πολλές) μελέτες που έχουν γίνει πάνω στο ζήτημα, είχε αποκαλυφθεί πως οι θερμίδες που καίγονται κατά το σεξ είναι περίπου οι μισές σε σχέση με 30 λεπτά τρέξιμο στον διάδρομο. Άλλες μελέτες τοποθετούν αυτό το νούμερο ακόμα πιο χαμηλά. Υπάρχουν όμως τρόποι να… εκμεταλλευθείτε το σεξ για να χάσετε περισσότερες θερμίδες; Ναι, με αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε.

Περισσότερη ώρα
Όπως είναι απόλυτα λογικό, όσο περισσότερη ώρα κάνετε σεξ, τόσες περισσότερες θερμίδες θα κάψετε—υπολογίζοντας, πάντα, και το ζήτημα της κούρασης.

Κάντε το πιο… καυτό
Όσο πιο θερμός είναι ο χώρος που κάνετε σεξ, τόσο περισσότερο θα ιδρώσετε, με αποτέλεσμα να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις
Ξανά, είναι πολύ λογικό ότι κάθε διαφορετική στάση θα ασκεί περισσότερη πίεση σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες και μπορεί να μας “κουράσει” με εντελώς άλλους τρόπους.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, εκτός από το ζήτημα της γυμναστικής και των θερμίδων, το σεξ έχει πολλά ακόμη επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία μας. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο σημαντικά.

Βοηθάει την καρδιά
Οι άνδρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από καρδιοπάθεια, όπως έδειξε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Cardiology.

Χαλαρώνει το στρες και προσφέρει καλύτερο ύπνο
Μετά από έναν οργασμό, οι ορμόνες οξυτοκίνη και προλακτίνη απελευθερώνονται στον οργανισμό, οι οποίες σχετίζονται με θετικά, χαλαρωτικά συναισθήματα και υπνηλία.

Πιο δυνατοί μύες του πυελικού εδάφους
Οι μύες του πυελικού εδάφους στηρίζουν την ουροδόχο κύστη, τα έντερα και την μήτρα. Όταν συσφίγγονται και χαλαρώνουν - όπως κατά την διάρκεια του σεξ - γίνονται πιο δυνατοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου