Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Έρευνα: Ποιο το κλειδί για έναν καλύτερο ύπνο

Θες να πετύχεις έναν καλύτερο βραδινό ύπνο; Νέα έρευνα υποστηρίζει πως έχει βρει το κλειδί για καλύτερο βραδινό ύπνο και σε καλεί να μάθεις πως!

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Current Biology, αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη έκθεση στον ηλεκτρικό φωτισμό και η μικρότερη έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία τόσο στο να κοιμηθείς όσο και στο να ξυπνήσεις.

Όταν οι συμμετέχοντες της έρευνας πήγαιναν για κάμπινκ, όμως, οι κιρκαδικοί ρυθμοί τους ουσιαστικά μηδενίζονταν, ενώ τα επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό τους (η πιο ακριβής ένδειξη για το βιολογικό μας ρολόι) εκτοξεύονταν νωρίτερα, τόσο όταν έπρεπε να ξυπνήσουν όσο και όταν έπρεπε να κοιμηθούν.

Το συμπέρασμα; Η περισσότερη έκθεση στο φυσικό φως του ηλίου βοηθάει το εσωτερικό σου ρολόι να προσαρμοστεί στις εποχικές αλλαγές και σου επιτρέπει να κοιμηθείς γρηγορότερα αλλά και να ξυπνήσεις νωρίτερα.

Η πρότασή μας: Την επόμενη φορά που λόγω δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων θα έχεις κλειστεί μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο, φρόντισε να κάνεις μία βόλτα 30 λεπτών για λίγο έξω στη φύση και να αναπνεύσεις λίγο καθαρό αέρα, ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα απολαύσεις έναν καλό και ήσυχο βραδινό ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου