Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η Ανύψωση στο Πραγματικό

Η Πραγματικότητα Είναι Μία, για την Συνείδηση που το Αντιλαμβάνεται. Η Συνείδηση που δεν το Αναγνωρίζει και δεν το Κατανοεί διαμένει σε διάφορες εξωτερικές διαμονές, καταστάσεις ύπαρξης, που (παρόλο που εξαρτώνται από την Υπαρξιακή Βάση τους) θεωρούνται σαν ξεχωριστοί κόσμοι. Υπάρχουν Κόσμοι Απέραντοι κι Ελεύθεροι (σε σύγκριση με την γη). Οι άνθρωποι όμως προτιμούν να κατοικούν στη γη (στον υλικό κόσμο).

Αισθάνονται ασφαλείς στον εξωτερικό κόσμο και με τις εξωτερικές δραστηριότητες φροντίζουν να αποκτούν κάθε εμπειρία, στο μέτρο που μπορούν, κι αν τα πράγματα είναι ευνοϊκά νοιώθουν ευτυχισμένοι με την γήινη ζωή τους. Δένονται με τα πράγματα, τις καταστάσεις, τις εμπειρίες κι έτσι δεν θέλουν να αποχωριστούν από την ζωή. Είναι ακριβώς αυτή η δίψα για την γήινη ζωή που τους φέρνει ξανά και ξανά σε τούτο τον κόσμο των υλικών φαινομένων.
 
Αν κάποιος αγαπά την γήινη ζωή δεν έχει άλλο προορισμό από το να την ζει. Αυτός όμως που σήκωσε τα μάτια του στον Ουρανό κι Αναζητά ένα Χώρο Ανοιχτό για τα Όνειρά του συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά που ζει στην γη είναι παροδικές καταστάσεις, που πάντα απολήγουν στην απώλεια. Στο τέλος όλοι φεύγουν με άδεια χέρια. Το μόνο που παίρνουν μαζί τους οι άνθρωποι είναι η κατανόησή τους από την ζωή. Κι αυτή η κατανόηση καθορίζει την πορεία τους μέσα στους κόσμους. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις, να καταλάβει ο καθένας, είναι ότι η γήινη ζωή είναι μια φυλακή. Η ελευθερία είναι Έξω.
 
Δεν βγαίνεις από την φυλακή με τεχνάσματα. Ούτε με την συσσώρευση γνώσεων, ούτε με θρησκευτικές πρακτικές, ούτε με εξωτερικές πράξεις. Όλα αυτά σε κρατούν μέσα στην δραστηριότητα. Κι είσαι πάντα μέσα στην φυλακή ακόμα κι αν νομίζεις ότι εξελίσσεσαι, ή ότι έφτασες στην Φώτιση. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα σαν την Φώτιση. Είναι απλά μια φαντασίωση των ανθρώπων. Αν πραγματικά θέλεις να Ελευθερωθείς απλά Κατανόησε τους περιορισμούς σου, τις αυταπάτες σου, τις ψευδαισθήσεις σου. Κι αυτή η Αναγνώριση θα τα διαλύσει όλα, όπως ο Δυνατός Ήλιος διαλύει την πρωινή καταχνιά. Αυτή είναι η μόνη Πραγματική Φώτιση που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος.
 
Η Πύλη για την Απελευθέρωση Αποκαλύπτεται μόνο όταν σβήνουν οι αυταπάτες. Η Πύλη βρίσκεται Εδώ, Τώρα, και μπορείς να την Διαβείς μόνο σε Πραγματικό Χρόνο. Και πρέπει να το κάνεις Τώρα, δεν υπάρχει άλλος πραγματικός χρόνος. Αν πεις θα το κάνω αύριο πέφτεις στην παγίδα της διανόησης, της εικονικής πραγματικότητας που φτιάχνει η σκέψη και του φανταστικού χρόνου. Δεν υπάρχει χρόνος, υπάρχει μόνο το Παρόν, η Στιγμή που Ρέει. Κι επειδή μέσα στην Ροή αλλάζουν συνεχώς τα φαινόμενα η διανόηση δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ροής του χρόνου από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον. Σαν ένας άνθρωπος άρρωστος πρέπει να αναζητάς την γιατρειά Τώρα. Αλλιώς θα συνεχίσεις να ζεις μέσα στην αρρώστια.
 
Αν δεν Κατανοήσεις την πραγματικότητα που συμβαίνει κι αν δεν Αναγνωρίσεις την Απελευθέρωση σαν την μόνη Οδό Ζωής κι αν δεν Βαδίσεις Αυτή την Οδό, θα περιπλανιέσαι ξανά και ξανά στους κατώτερους κόσμους. Η Ελευθερία δεν είναι ένα αγαθό ή μια ιδανική κατάσταση που φανταζόμαστε κι επιδιώκουμε. Είναι η Ζωή χωρίς τους περιορισμούς, τις αυταπάτες, τις ψευδαισθήσεις. Είναι η Αληθινή Ζωή. Η Ίδια η Πραγματικότητα στην Ύστατη Ουσία της είναι Ελευθερία, Ελευθερία από όλα. Κανένας περιορισμός πουθενά, Καμία ιδιότητα. Κανένα όριο. Απεραντοσύνη. Αλήθεια.
 
Πρέπει να Περάσεις την Αόρατη Πύλη όχι κάνοντας κάτι αλλά εγκαταλείποντας όλες τις εξωτερικές δραστηριότητες, μέσα από την Ηρεμία του σώματος, την Ησυχία της ψυχής, την Σιωπή του νου, την «Απουσία» της ύπαρξης, μέχρι να βγεις στα Ανοιχτά, στον Θείο Ωκεανό που δεν έχει όρια.
 
Αν πραγματικά, μέσα σου, με όλη σου την ύπαρξη, είσαι Στραμμένος προς το Αληθινό, τότε μόνο μπορείς να το Βιώσεις. Χωρίς να αναζητάς, χωρίς ανυπομονησία, γνωρίζοντας πως όλα Προσφέρονται στην Ώρα τους κι όλα Φανερώνονται σε εκείνον που είναι έτοιμος. Απλά μην κρατάς καμία αυταπάτη και μην αφήνεις καμία έγνοια να σε εμποδίσει να Δεις. Η Αλήθεια Είναι Εδώ. Ήταν Πάντα Εδώ. Θα Είναι Πάντα Εδώ και μπορείς να την Γευτείς Εδώ, Τώρα, να ξεδιψάσεις την διψασμένη ύπαρξή σου που πέρασε από τις κοιλάδες της φαντασίας και της ερήμους της αυταπάτης. Το τέλος του ταξιδιού που έκανες μέσα στις αυταπάτες δεν είναι τέλος αλλά η Αρχή της Αληθινής Ζωής, μια Νέα Γέννηση στον Κόσμο του Φωτός.
 
Πάνω από όλα αυτό που πρέπει να κατανοήσεις είναι πως ό,τι έχεις μέσα στην ύπαρξη είναι ο εαυτός σου κι οι δυνάμεις σου στην κατανόηση. Μέσα σου θα βρεις την Όραση του Πραγματικού, την Κατανόηση, την Αλήθεια, την Ζωή. Και θα το κάνεις εσύ ο ίδιος, με τις δικές σου δυνάμεις. Μην υποτιμάς τις δυνάμεις σου, οι άλλοι δεν έχουν κάτι περισσότερο. Ούτε νοιάζονται πραγματικά μέσα στον εγωισμό τους, ούτε μπορούν, ούτε θα σε βοηθήσουν. Είσαι Απολύτως Μόνος σου. Μονάχα όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό κι όταν μέσα σου διαλυθεί το σκοτάδι κι αρχίσεις να βλέπεις, τότε μόνο θα Δεις πως Όλα Είναι Ένα, κι όλα είναι στην θέση τους και δεν σε χωρίζει τίποτα από το κάθε τι.
 
Αυτό που  θα Κατανοήσεις, όταν το κατανοήσεις, είναι πως η Πραγματικότητα Είναι Μία χωρίς διαχωρισμούς. Είναι η άγνοια που δημιουργεί το εγώ κι είναι η διανόηση που κατασκευάζει τον κόσμο της δυαδικότητας, τον κόσμο των αντιθέτων. Μην παίρνεις για αληθινά πράγματα τις σκιές της φαντασίας.
 
Η Πραγματικότητα, η Αλήθεια, η Αληθινή Φύση όλων των όντων είναι όχι μόνο η Πηγή κάθε όντος αλλά και το Ύστατο Καταφύγιό του. Μονάχα όταν θα φτάσεις Εδώ θα Κατανοήσεις ότι Τελικά ποτέ δεν έφυγες, ποτέ δεν ταξίδεψες, απλά ονειρευόσουν κι έπαιζες ρόλους όπως σε μια θεατρική παράσταση που πάντα είναι κατασκευασμένη, γιατί απλά είναι «θέατρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου