Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, αλλά όχι πάντα

Όταν συμβαίνει κάτι που δεν περιμένατε ή που πηγαίνει ενάντια στη μοίρα, πολλές φορές αυτό οφείλεται στο ότι θελήσατε να το πιέσετε, προσπαθήσατε υπερβολικά γι' αυτό ή δεν περιμένατε την κατάλληλη στιγμή.

Μερικές φορές τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Επειδή αγωνιστήκατε γι’ αυτά, επειδή αφιερώσατε ολόκληρη τη ζωή σας σε αυτό το πολυαναμενόμενο επίτευγμα και η μοίρα τελικά σας χαμογέλασε επιτρέποντάς σας να πραγματοποιήσετε το συγκεκριμένο όνειρο.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν όλα τα άλλα πράγματα που δεν συμβαίνουν επειδή δεν είναι η σωστή στιγμή, η κατάσταση δεν έχει ωριμάσει ή επειδή η τύχη –ή ίσως η κακοτυχία– δεν σας επιτρέπει να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.
Είναι περίεργο το πώς η ζωή διατηρεί πάντα την παράξενη ισορροπία της, το ότι μερικές φορές όλα πηγαίνουν όπως σχεδιάστηκαν και άλλες φορές συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Έχετε τόσες πολλές ελπίδες κάθε μέρα που ίσως μερικές φορές αισθάνεστε ότι τίποτα δεν προχωράει, τίποτα δεν έρχεται στο δρόμο σας και ότι η μοίρα σας έχει ξεχάσει. Είναι ώρα να δείτε τα πράγματα από άλλη σκοπιά.
Εσείς είστε υπεύθυνοι για την ύπαρξή σας και, αν θέλετε κάτι, πρέπει να πάτε να το αναζητήσετε. Η μοίρα και η τύχη μπορεί να σας συνοδεύουν κάποιες φορές, όμως εσείς οι ίδιοι, η στάση σας και η αποφασιστικότητά σας, ανοίγετε τους δρόμους της ζωής σας.
Σας καλούμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό.

Τα πράγματα συμβαίνουν «για κάποιο λόγο»
Αναμφισβήτητα έχετε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση: κάποιος συνάδελφος, γείτονας ή φίλος σας σάς κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το πόσο τυχεροί είστε στη ζωή σας και το πόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα για σας.
Εσείς απλώς απαντάτε ότι, αντί αυτό να οφείλεται στην «τύχη», στην πραγματικότητα οφείλεται «στις καθημερινές προσπάθειες και στη θέλησή σας». Επομένως δεν συμβαίνουν όλα τα πράγματα χωρίς να ξέρετε γιατί, ενώ τις περισσότερες φορές εσείς κάνετε τα πράγματα να συμβούν χάρη στην αφοσίωσή σας.

Κακή τύχη και καλή τύχη
Υπάρχει καλή ή κακή τύχη; Όπως για τα πάντα στον κόσμο, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό τυχαίων ή ανεξέλεγκτων πραγμάτων που πάντα θα ξεπερνούν τη θέλησή σας.
Δεν μπορείτε να αποφύγετε το να κολλήσετε ορισμένες ασθένειες ή το να σας συμβεί κάποιο ατύχημα, ούτε μπορείτε να «ελέγξετε» τις αντιδράσεις ή τις επιθυμίες των ανθρώπων που σας περιβάλλουν.
Υπάρχει πράγματι καλή και κακή τύχη, όμως σε μικρές δόσεις που πρέπει να αποδεχτείτε και να κατανοήσετε. Ωστόσο, όλα τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας μπορείτε να τα ελέγξετε.
Αυτό που ισχύει σε πολλές περιπτώσεις είναι ότι δεν έχετε πλήρη επίγνωση της ικανότητάς σας να ελέγχετε και να επιλέγετε.
Οι ψυχολόγοι λένε ότι υπάρχει μια «εσωτερική ή εξωτερική θέση ελέγχου». Οι άνθρωποι με εξωτερική θέση ελέγχου είναι εκείνοι που αποδίδουν οτιδήποτε τους συμβαίνει στην τύχη ή στη θέληση άλλων ανθρώπων.
Αισθάνονται ανήμποροι και, όποτε κάτι δεν πάει καλά ή αποτυγχάνουν, αυτό πάντα οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες και δεν είναι ποτέ δικό τους λάθος.
Αυτό δεν αρκεί. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μάθουν να αναπτύσσουν τον εσωτερικό τους έλεγχο προκειμένου να θεωρούν τον εαυτό τους υπεύθυνο για τη ζωή τους.
Μόνο έτσι μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλά καλά πράγματα που έρχονται στο δρόμο μας επειδή τα αξίζουμε.

Συμβαίνουν και πράγματα «χωρίς λόγο»
Όλοι επιθυμούν να βρουν την ευτυχία, τι γίνεται όμως αν δεν μπορούν; Υπάρχει κάποια αόρατη, αρνητική δύναμη που τους εμποδίζει; Αναμφίβολα η δυστυχία έχει πολύ συγκεκριμένη προέλευση και πρέπει να ξέρετε πώς να την αναγνωρίζετε.
Αν κάτι δεν συμβαίνει, υπάρχει πάντα κάποιος λόγος. Ίσως υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε και να μετατρέπετε σε ευνοϊκούς για σας.
Φόβος
Ο φόβος είναι η πρωταρχική ρίζα της δυστυχίας και ο πιο σοβαρός λόγος για τον οποίο χάνετε την ευκαιρία να «συμβεί κάτι» καινούργιο, καλό ή εμπλουτιστικό.
Ο φόβος σας κόβει τα φτερά και σας εμποδίζει να αντιδράσετε. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι ένα άτομο που φοβάται κάτι το αφήνει στα χέρια των άλλων. Έτσι βρίσκεται στη θέση του εξωτερικού ελέγχου για την οποία μιλήσαμε παραπάνω.

Αναποφασιστικότητα
Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει την αναποφασιστικότητα κάποια στιγμή. Πρόκειται γι’αυτή τη φοβερή στάση που σας εμποδίζει να δράσετε και δεν αφήνει τα πράγματα να συμβούν.
Η ζωή σιγά-σιγά γίνεται απλώς μια ταινία που παίζεται έξω από το παράθυρο και στην οποία δεν θα πρωταγωνιστήσετε ποτέ.
Αν στη ζωή σας έχετε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο αισθάνεστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα και δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, είναι ώρα να βγείτε έξω και «να κάνετε τα πράγματα να συμβούν».

Ο κίνδυνος της υπερβολικής αναμονής
Όταν περιμένετε για κάτι υπερβολικά πολύ, μπορεί να χάσετε τις ελπίδες και τα όνειρά σας. Το τρένο σας θα σας προσπεράσει και θα διαπιστώσετε ότι έχετε χάσει τα πάντα.
Η ευτυχία δεν είναι κάτι που περιμένετε να συμβεί, σαν την ανατολή του ήλιου. Την ευτυχία τη δημιουργείτε και τη νιώθετε και πρέπει να τη διαμορφώσετε πρώτα μέσα σας. Είναι καιρός να σταματήσετε να περιμένετε.
Απαλλαγείτε από τους φόβους σας, εγκαταλείψτε τις αβεβαιότητές σας, απομακρυνθείτε από ανθρώπους που θέλουν να συμμορφωθείτε με τη θέλησή τους και μείνετε σταθεροί. Υγεία σημαίνει κίνηση, έξοδος από τη ρουτίνα και τη ζώνη άνεσής σας. Τολμήστε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου