Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ«Το Πάθος είναι ένα συναίσθημα που σου λέει: αυτό είναι το σωστό πράγμα να κάνεις. Δεν έχει σημασία τι λέει οποιοσδήποτε άλλος. Το συναίσθημα αυτό είναι τόσο καλό που δεν μπορείς να το αγνοήσεις» - Dr Wayne W. Dyer

Η πρόθεση είναι κάτι που πιστεύω ότι μπορούμε να αισθανθούμε, να συνδεθούμε, να γνωρίσουμε, και να εμπιστευθούμε. Είναι μια εσωτερική επίγνωση που αισθανόμαστε ξεκάθαρα, και όμως την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια. Ελπίζω ότι κι εσείς θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε τι πρέπει προσωπικά να κάνετε για να αρχίσετε να ενεργοποιείτε την πρόθεσή στη ζωή σας.

Ανοίγοντας στη δύναμη της πρόθεσης, αρχίζετε να γνωρίζετε ότι η σύλληψη, η γέννηση και ο θάνατος είναι όλα φυσικές πτυχές του ενεργειακού πεδίου της δημιουργίας. Το να προσκολλάστε σε προσπάθειες να σκεφτείτε ή να αιτιολογήσετε το δρόμο σας προς την πρόθεση είναι μάταιο. Διώχνοντας την αμφιβολία και εμπιστευόμενοι τα διαισθητικά συναισθήματά σας, καθαρίζετε ένα χώρο για τη δύναμη της πρόθεσης να ρεύσει μέσα. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ξόρκι, αλλά προτιμώ να το βλέπω ως το άδειασμα του νου μου και είσοδο στην καρδιά του μυστηρίου.

Ένας μεγάλος δάσκαλος στη ζωή μου με το όνομα J. Krishnamurti παρατήρησε κάποτε: «Το να είσαι άδειος, εντελώς άδειος, δεν είναι κάτι τρομακτικό. Είναι απολύτως απαραίτητο το μυαλό να είναι ακατοίκητο. Να είναι άδειο, ανεξάρτητο, γιατί τότε μόνο μπορεί να κινηθεί σε άγνωστα βάθη».

Αφιερώστε λίγο χρόνο τώρα και επιτρέψτε στον εαυτό σας να εμπιστευθεί και να ζήσει μια επίγνωση του μη σωματικού εαυτού σας. Κατ 'αρχάς, κλείστε τα μάτια και αδειάστε το μυαλό σας από την ορθολογική σκέψη και την πολλαπλή ασταμάτητη φλυαρία που συνεχίζεται. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί διαγραφής κάθε φορά που εμφανίζεται η αμφιβολία. Τέλος, ανοιχτείτε στην κενότητα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να ανακαλύπτετε πώς να γνωρίζετε σιωπηλά τη δύναμη της πρόθεσης.

Τα Επτά Πρόσωπα της Πρόθεσης:

1. Το πρόσωπο της δημιουργικότητας. Το πρώτο από τα επτά πρόσωπα της πρόθεσης είναι η δημιουργική έκφραση της δύναμης της πρόθεσης που μας σχεδίασε, μας έφερε εδώ, και δημιούργησε ένα περιβάλλον που είναι συμβατό με τις ανάγκες μας. Η δύναμη της πρόθεσης πρέπει να είναι δημιουργική διαφορετικά τίποτα δεν θα είχε υπάρξει. Μου φαίνεται ότι αυτό είναι μια αδιάψευστη αλήθεια για την πρόθεση / πνεύμα, γιατί σκοπός του είναι να φέρει τη ζωή σε ύπαρξη σε ένα κατάλληλο περιβάλλον. Γιατί καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ζωοδόχος δύναμη της πρόθεσης μας προορίζει να έχουμε ζωή, και να την έχουμε σε όλο και μεγαλύτερη αφθονία; Διότι, αν το αντίθετο ήταν αλήθεια, η ζωή όπως την ξέρουμε δεν θα μπορούσε πραγματοποιηθεί.

2. Το πρόσωπο της καλοσύνης. Κάθε δύναμη που έχει, ως φύση της, την ανάγκη να δημιουργεί και να μετατρέπει την ενέργεια σε φυσική μορφή θα πρέπει να είναι μια καλοσυνάτη δύναμη. Και πάλι, το συμπεραίνω αυτό από το αντίθετο. Αν η δύναμη της πρόθεσης που δίνει τα πάντα είχε στον πυρήνα της την επιθυμία να είναι αγενής, κακόβουλη ή βλαβερή, τότε η δημιουργία αυτή καθ’ αυτή θα ήταν αδύνατη. Τη στιγμή που η αγενής ενέργεια θα έπαιρνε μορφή, το Πνεύμα που δίνει τη ζωή θα καταστρέφονταν. Αντ 'αυτού, η δύναμη της πρόθεσης έχει το πρόσωπο της καλοσύνης. Είναι το είδος της ενέργειας που προτίθενται αυτό που δημιουργεί να ανθίσει και να αναπτυχθεί, και να είναι ευτυχισμένο και πλήρες. Η ύπαρξή μας αποτελεί απόδειξη για μένα της καλοσύνης της πρόθεσης. Επιλέγοντας να είστε καλοσυνάτοι είναι μια επιλογή για να έχετε τη δύναμη της πρόθεσης ενεργή στη ζωή σας.

3. Το πρόσωπο της αγάπης. Το τρίτο από τα επτά πρόσωπα της πρόθεσης είναι το πρόσωπο της αγάπης. Ότι υπάρχει μια ζωοδόχος δύναμη στη φύση συνυφασμένη με την δύναμη της πρόθεσης αποτελεί αναμφισβήτητο συμπέρασμα. Πώς θα ονομάζαμε αυτήν την ποιότητα που ενθαρρύνει, ενισχύει και υποστηρίζει όλη τη ζωή, αν όχι αγάπη; Είναι η πρωταρχική κινητήρια δύναμη του Οικουμενικού Πνεύματος της πρόθεσης. Όπως ο Ralph Waldo Emerson το έθεσε: «Η αγάπη είναι η ανώτερη λέξη μας από το συνώνυμο του ''Θεού''».

4. Το πρόσωπο της ομορφιάς. Το τέταρτο από τα επτά πρόσωπα της πρόθεσης είναι το πρόσωπο της ομορφιάς. Τι άλλο θα μπορούσε μια δημιουργική, καλοσυνάτη, και γεμάτη αγάπη έκφραση να είναι, εκτός από όμορφη; Γιατί η οργανωτική ευφυΐα της πρόθεσης θα επέλεγε ποτέ να εκδηλωθεί σε μορφή που να είναι αποκρουστική για τον εαυτό της; Προφανώς, δεν θα το έκανε. Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η φύση της πρόθεσης έχει μια αιώνια αλληλεπίδραση αγάπης και ομορφιάς, και προσθέστε την έκφραση της ομορφιάς στο πρόσωπο μιας δημιουργικής, καλοσυνάτης, γεμάτη αγάπη δύναμης της πρόθεσης.

5. Το πρόσωπο της επέκτασης. Η στοιχειώδης φύση της ζωής είναι να αυξάνεται και να αναζητά όλο και περισσότερη έκφραση. Εάν μπορούσαμε με ακρίβεια να επικεντρωθούμε στα πρόσωπα της πρόθεσης, θα ξαφνιαζόμαστε. Φαντάζομαι ότι ένα από τα πρόσωπα που θα βλέπαμε είναι μια συνεχώς επεκτεινόμενη έκφραση της δύναμης της πρόθεσης. Η φύση αυτού του δημιουργικού πνεύματος λειτουργεί πάντα έτσι ώστε να επεκτείνεται. Το Πνεύμα είναι μια δύναμη που δίνει μορφή. Έχει την αρχή της αύξησης, που σημαίνει ότι η ζωή συνεχίζει να επεκτείνεται προς περισσότερη ζωή. Η ζωή όπως την ξέρουμε προέρχεται από άμορφη πρόθεση. Ως εκ τούτου, ένα από τα πρόσωπα της πρόθεσης μοιάζει με κάτι που είναι αιώνια εξελισσόμενο. Μπορεί να μοιάζει με ένα μικροσκοπικό κόκκο σε μια συνεχή κατάσταση διπλασιασμού του εαυτού του, και στη συνέχεια, διεύρυνσης του εαυτού του, μετά κίνησης προς τα εμπρός, ενώ όλο αυτό το διάστημα συνεχίζει την επέκταση και την έκφρασή του.

6. Το πρόσωπο της απεριόριστης αφθονίας. Το έκτο αυτό πρόσωπο της πρόθεσης είναι μια έκφραση από κάτι που δεν έχει όρια, είναι παντού την ίδια στιγμή, και είναι ατέλειωτα άφθονο. Δεν είναι απλά τεράστιο, δεν σταματά ποτέ. Αυτό το θαυμάσιο δώρο της αφθονίας είναι αυτό από το οποίο έχετε δημιουργηθεί. Έτσι κι εσείς το μοιράζεστε στην έκφραση της ζωής σας. Στην πραγματικότητα εκπληρώνετε το νόμο της αφθονίας. Αυτά τα δώρα σας δίνονται ελεύθερα και πλήρως ακριβώς όπως ο αέρας, ο ήλιος, το νερό, και η ατμόσφαιρα παρέχονται σε απεριόριστη αφθονία για σας.

7. Το πρόσωπο της δεκτικότητας. Έτσι φαντάζομαι το έβδομο πρόσωπο, το δεκτικό πρόσωπο της πρόθεσης. Είναι απλά δεκτικό σε όλα. Κανείς και κανένα πράγμα δεν απορρίπτεται από το δεκτικό πρόσωπο της πρόθεσης. Καλωσορίζει τους πάντες και κάθε ζωντανό πράγμα, χωρίς κρίση - ποτέ δεν παρέχεται η δύναμη της πρόθεσης σε ορισμένους ενώ αποκλείεται από άλλους. Το δεκτικό πρόσωπο της πρόθεσης σημαίνει για μένα ότι όλη η φύση περιμένει να κληθεί σε δράση. Χρειάζεται μόνον να είμαστε πρόθυμοι να αναγνωρίσουμε και να λάβουμε. Η πρόθεση δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε σας, εάν δεν καταφέρνετε να την αναγνωρίσετε. Αν βλέπετε το τυχαίο και την σύμπτωση να διέπουν τη ζωή σας και τον κόσμο, τότε ο παγκόσμιος νους της πρόθεσης θα εμφανίζεται σε εσάς ως τίποτα άλλο από μια συγχώνευση δυνάμεων που στερούνται οποιαδήποτε τάξη ή δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου