Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Όταν νιώθουμε να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μας

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν νιώθουμε να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μαςΘα το λέγαμε και «πανικό», όμως δεν είναι μόνο αυτό. Αρκετές φορές, γίνεται αυτό που λέμε «μας παίρνει από κάτω». Όλα όσα κάνουμε μας φαίνονται λάθος και στο τέλος, βάζουμε τον εαυτό μας στη γωνία και τον «χτυπάμε». Μετά, νιώθουμε σαν ξεφούσκωτα μπαλόνια και η διάθεση κατρακυλάει. Η Marie Forleo, λέει χαρακτηριστικά πως όταν ακούμε τέτοιες εσωτερικές «φωνές» που παραείναι επικριτικές, είναι σαν παρεμβολές μιας άλλης συχνότητας στο ράδιο, ενώ ακούμε άλλον σταθμό… Τί κάνουμε για να ακούσουμε καθαρά τον σταθμό που θέλουμε;

Καθαρή σκέψη.
Για να σκεφτείς, χρειάζεται ηρεμία ώστε να καθαρίσει ο εγκέφαλος και να αποκτήσουμε καθαρή σκέψη. «Ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον αληθινό μας εαυτό και όχι με τις παρεμβολές ενός άσχημου ραδιοσταθμού», λέει χαρακτηριστικά η Forleo. Όσο περισσότερο εθίζεσαι σε αυτόν τον καθαρό τρόπο σκέψης, τόσο καλύτερα αντιλαμβάνεσαι τις «παρεμβολές και τα παράσιτα».

Βοήθα κάποιον άλλον να «καθαρίσει».
Είναι λίγο γνωστό, όμως έχει αποδειχθεί: Είναι κάτι παραπάνω από εύστοχο το να διδάσκεις ό,τι…έχεις ανάγκη. Η παροχή βοήθειας σε κάποιον που έχει τα ίδια «παράσιτα» με σένα, θα σε βοηθήσει α) στο να μη νιώθεις οτι μόνο εσύ υποφέρεις β) στο να νιώσεις οτι είσαι χρήσιμος ακόμη και με αυτά τα παράσιτα και γ) στο να βελτιώσεις τη διάθεσή σου, βλέποντας κάποιον άλλον να βελτιώνεται. Βέβαια, η Forleo μας λέει κάτι πολύ σημαντικό. «Απομακρύνεσαι από τον εαυτό σου, δίνοντας σημασία στον κόσμο γύρω σου». Παύεις να εσωστρέφεσαι δηλαδή.

Αλλαγή «σταθμού», δηλαδή συχνότητας σκέψεων
Είναι απλό, σαν τον Γόρδιο Δεσμό που κάποτε έλυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Ό,τι δε λύνεται, κόβεται. Σε κάποιους ανθρώπους, αυτό λειτουργεί καλύτερα. Την ώρα δηλαδή που άσχημες, παράλογες και τελικά, μη καθαρές σκέψεις έρχονται στο νου, αμέσως τις «κόβουν» και σκέφτονται κάτι ευχάριστο. Πάνε στην αντίθετη πλευρά, που στην προκειμένη περίπτωση, είναι και η σωστή πλευρά! Τέτοιες περίοδοι κακών σκέψεων, ακολουθούν περιόδους ψυχικής κόπωσης και ατυχών στιγμών. Το να μπορείς να βρίσκεις την αιτία που σου κόλλησαν τέτοιες σκέψεις, αυτομάτως, τις κάνει πολύ ανίσχυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου