Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ζήσε την αλήθεια και πάψε να σκέφτεσαι τα “αν”…

Ο άνθρωπος δε θέλει πολλά για να΄ ναι ευτυχισμένος.
Φτάνει να ‘χει δυο-τρείς φίλους να τον αγαπούνε πραγματικά και χρήματα τόσα για να μπορεί να τους κερνά…
Νίκος Ξυλούρης.

Εγώ θα πρόσθετα απλά ότι η φιλία φτάνει τον άνθρωπο στην κορυφή, αλλά αυτό που πραγματικά τον απογειώνει, είναι ο έρωτας.
Είναι οι τελευταίες ώρες τις ημέρας μετά από δουλειά, συγκρούσεις αδρεναλίνης και σκέψης για εκείνα που δεν έχουμε.
Το μυαλό σου τριγυρνά στην τελευταία σου περιπέτεια του έρωτα, σε ταξίδια που θα ήθελες να κάνεις, σε φίλους που είναι μακριά και προσπαθείς να βρεις λύση σε όλα αυτά γιατί νιώθεις, ότι αν το πετύχεις, θα είναι αυτό που θα σε κάνει τέλειο..
Είναι τα τελευταία λεπτά πριν κοιμηθείς που αναλογίζεσαι με εσένα.

Και αν θέλετε τη γνώμη μου σε αυτό, προσπαθήστε να μείνετε με όσο λιγότερες επιθυμίες και απωθημένα. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα ώστε να αποφεύγεται τα γιατί που δημιουργούνται πριν κοιμηθείτε. Η ψυχολογία σας πριν κοιμηθείτε επηρεάζει την ψυχολογία σας όταν ξυπνήσετε. Μην σπαταλάτε έτσι στενάχωρα τις μέρες σας.
Να, για παράδειγμα, κάτι τέτοιες ώρες, ζηλεύω την αντρική λογική και σοφία.
Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι άντρες έχουν πολύ λιγότερα απωθημένα από τις γυναίκες; Γιατί οι άντρες προχωρούν πιο εύκολα στη ζωή τους παρά οι γυναίκες; Γιατί δεν τα παίρνουν όλα τοις μετρητοίς και είναι ακομπλεξάριστοι; Γιατί δεν επηρεάζονται και δεν τραυματίζονται ψυχολογικά όπως οι γυναίκες;

Σίγουρα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις αλλά μιλάμε για το σύνολο.
Είναι η γυναικεία λογική που κάνει την τρίχα, τριχιά. Που ακόμη και όταν δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτή θα κάνει τις καλύτερες σκέψεις ώστε να το δημιουργήσει. Είναι αυτή που δεν πιστεύει στην τελειότητα ή και ακόμα όταν όλα είναι υπέροχα στη ζωή της, γεννιέται ο φόβος μέσα της γιατί πιστεύει ότι το χειρότερο έρχεται.
Που συνηθίζει σε κάτι και όταν το χάνει πέφτει πάλι στα πατώματα.
Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες συνηθίζουν πιο εύκολα σε κάτι και με αυτό δεσμεύονται σε όνειρα και επιλογές. Όταν έρθει η στιγμή που η συνήθεια σταματά, τότε ξεκινά απ’ την αρχή για να στηρίξει και να χτίσει πάλι το μέσα της.
Να λοιπόν, γιατί το γυναικείο ποσοστό είναι μεγαλύτερο στην κατάθλιψη απ’ τους άντρες.
Είναι ο λόγος που καταλαβαίνω τα αταίριαστα ζευγάρια. Καταλαβαίνω το τι βρίσκουν ο ένας στον άλλων. Είναι απλά ευδιάθετοι και χαμογελαστοί.
Κανένας άντρας δεν μπορεί να αντέξει για πολύ μια κακόκεφη, αρνητική και πιεστική γυναίκα δίπλα του..
Νόμος…

Ακόμα και να σε έχει ξεχωρίσει απ’ όλες.
Είναι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης των δύο φύλων. Ο άντρας θα το παλέψει μέχρι ένα σημείο. Η γυναίκα θα επιμείνει εις πέρας.
Ο άντρας δεν θα κάτσει να αναλύσει ένα πρόβλημα για αρκετό καιρό.. Δεν θα το δει πολύπλευρα όπως η γυναίκα. Θα βλέπει την πραγματικότητα και θα σκέφτεται τη λύση. Είναι το σημείο του χαρακτήρα τους, που ζηλεύω, περισσότερο απ’ όλα..
Σε ένα πρόβλημα ή μια κατάσταση, σκέφτονται τη λύση και όχι το πρόβλημα. Το πρόβλημα γεννά προβλήματα, ενώ αν σκέφτεσαι τη λύση, τότε ξέρεις εύκολα τι να κάνεις και πώς να χρησιμοποιήσεις την άμυνα σου.
Σκέψου πόσα πράγματα θα είχαν αλλάξει αν υιοθετούσες αυτό το χαρακτηριστικό των αντρών. Πόσο πιο ωραία θα ήταν όλα. Δες την πραγματικότητα και βρες λύση πάνω σε ρεαλιστικές κινήσεις ή ακόμη και καταστάσεις. Ζήσε την αλήθεια και πάψε να σκέφτεσαι, πως θα ήταν αν, αν έτσι, αν αλλιώς…

Δεν υπάρχουν Αν.
Υπάρχει μια πραγματικότητα και τουλάχιστον μια λύση. Αναζήτησε τη και προχώρα. Είναι όπως οι εξισώσεις που λύναμε, με τις ώρες στην Τρίτη λυκείου. Λίγο χρόνο θέλει, πριν κοιμηθείς.
Μην υπερφορτίζεις το μυαλό σου με ΑΝ.
Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάς σε καταστάσεις που έχουν τελειώσει και τις τραβάς εγωιστικά απ’ τα μαλλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου