Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ερεβοκτόνο Φως και Σκιές

Αυτός που Βλέπει την Πραγματικότητα Ως Έχει, Βλέπει Ένα Ωκεανό Από Φως να Απλώνεται Παντού, Θαυμάσιο, Ειρηνικό, Γεμάτο Ευφροσύνη.

Ό,τι Εμφανίζεται σαν Φαινόμενο είναι όχι αλλοίωση αλλά διαφοροποίηση (αλλαγή συχνότητας λειτουργίας) του Φωτός. Έτσι Ενώ Υπάρχει Μόνο Φως, Ενότητα Φωτός, τα Φαινόμενα εμφανίζονται σαν σκιές, σαν «διαφοροποιημένες οντότητες».

Όταν Βλέπουμε την Ουσία, το Φως (μαζί και τις σκιές), Βλέπουμε την Πραγματικότητα. Όταν απορροφιόμαστε στις σκιές, βλέπουμε μια άλλη πραγματικότητα.

Τα όντα, οι άνθρωποι του πλανήτη, Ενώ Βρίσκονται Μέσα στον Ωκεανό του Φωτός, υπάρχουν και λειτουργούν σαν σκιές όταν απορροφιούνται στην ατομική λειτουργία τους, όταν γίνονται σκιές. Εξαρτάται από τα όντα (και μόνο από αυτά) να Είναι Φως (όταν Κατανοούν την Ουσία τους), ή να «μεταμορφώνονται» σε σκιές (όταν «απομονώνονται» σε ιδιαίτερες, περιοριστικές και παραμορφωτικές λειτουργίες).

Αυτός που Βλέπει την Πραγματικότητα Ως Έχει, Βλέπει Ένα Ωκεανό Από Φως, κι αναγνωρίζει τις σκιές, μέσα στην Ενότητα του Φωτός. Όμως τα όντα, οι άνθρωποι του πλανήτη που είναι σε άγνοια ζουν στο Κόσμο των Σκιών, και βλέπουν μόνο «απομονωμένες» σκιές. Αν οι άνθρωποι έβλεπαν πραγματικά πως «φαίνονται» Μέσα στον Ωκεανό του Φωτός θα τρόμαζαν μέχρι παραφροσύνης. Κάποιοι δεν είναι απλά σκιές Μέσα στο Φως, αλλά «μαύρες τρύπες», που κινούνται σαν κάτι ζωντανό… μια εικόνα βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες της ανθρώπινης φαντασίας. Ενώ Παντού Υπάρχει Ερεβοκτόνο Φως, Ομορφιά, Χαρά, μόνο τα όντα, οι άνθρωποι του πλανήτη, αποτελούν σκοτεινές θλιβερές παρουσίες, σκιές… Αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους όπως είναι πραγματικά Μέσα στο Φως, είναι θαμπωμένοι από την σκιά τους και τις άλλες σκιές, ζουν στο δικό τους κόσμο, που φτιάχνουν με την αντίληψη, την σκέψη, την φαντασία τους, στον Κόσμο της Σκιάς, στον κόσμο των σκιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου