Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Που βρίσκεται η δύναμή μας και πως μπορούμε να την ανακτήσουμε;

Ένας παλιός Ινδικός μύθος και η σημασία του.

Αυτή την καινούργια χρονιά θα πρέπει να κοιτάξεις πιο βαθιά μέσα σου για να ξεπεράσεις όλα τα προβλήματά σου. Ο πιο κάτω μύθος μας αποδεικνύει την μεγάλη μας δύναμη και που είναι κρυμμένη!

Ένας παλιός Ινδικός μύθος διηγείται πως κάποτε όλοι οι άνθρωποι ήταν θεοί.Έκαναν όμως τόσο μεγάλη κατάχρηση της θεϊκή εξουσία τους ώστε ο Μπράχμα, ο κύριος των Θεών, αποφάσισε να τους την αφαιρέσει και να την κρύψει κάπου όπου θα ήταν αδύνατον να την ξαναβρούν. Το μεγάλο πρόβλημα που ανέκυψε ήταν η κρυψώνα....

Όταν οι μικρότεροι Θεοί κλήθηκαν σε συμβούλιο για να επιλύσουν το πρόβλημα πρότειναν: «Να θάψουμε την θειότητα του ανθρώπου μέσα στην γη».
Ο Μπράχμα όμως απάντησε: «Όχι, γιατί ο άνθρωπος θα σκάψει και θα την βρει».
Τότε οι Θεοί είπαν: «Να ρίξουμε την θειότητα του ανθρώπου στα τρίσβαθα των ωκεανών».
Αλλά και πάλι υπήρχε αντίρρηση: «Όχι, γιατί αργά η γρήγορα ο άνθρωπος θα εξερευνήσει τα βάθη όλων των ωκεανών και είναι βέβαιο πως θα την ξαναβρεί».
Τότε οι Θεοί κατέληξαν: «Δεν ξέρουμε που να την κρύψουμε γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει πάνω στη γη ή μέσα στην θάλασσα τόπος στον οποίο δεν θα φτάσει κάποτε ο άνθρωπος».
Τέλος, ο Μπράχμα είπε: «Να τι θα κάνουμε με την θειότητα του ανθρώπου: Θα την κρύψουμε στα τρίσβαθα του ίδιου του εαυτού του, γιατί εκεί είναι το μόνο μέρος όπου δεν θα σκεφτεί ποτέ να ψάξει».
Και ο μύθος τελειώνει ως εξής: «Από τότε ο άνθρωπος έκανε τον γύρο της γης, εξερεύνησε, αναρριχήθηκε, βυθίστηκε, έσκαψε και συνεχίζει αναζητώντας κάτι που βρίσκεται μέσα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου