Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

O Tυφλός Εαυτός

Διάβασε το Α’ μέρος «Ασυνείδητο»

Η γνωστή ρήση του λαού «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» αναλυμένη στη σωστή της βάση είναι:

«Δύο ασυνείδητα έρχονταν σε αντίθεση από τους αντίθετους και ανόητους ορισμούς της λογικής».

Ναι, οι ανθρώπινες λογικές μέσα από τους ανόητους ορισμούς στρέφουν εναντίον τους το ίδιο το ασυνείδητο του»;. Και ενώ για τους ανόητους ορισμούς της λογικής όλοι μας εύκολα συμφωνούμε, υπάρχουν επικίνδυνοι ορισμοί που φαίνονται καλοί και ωραίοι στους άπειρους και το αντίθετο.

Μέσα από μερικά παραδείγματα θα δούμε διάφορες αιτίες οι οποίες στρέφουν το ασυνείδητο εναντίον του ίδιου του ανθρώπου.

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στη σύγχρονη κοινωνία μας και είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές. Διδάσκεται από τον οικογενειακό του κύκλο, από το φιλικό περιβάλλον, από τα σχολεία του, από το ρυθμό της εποχής του, το κυνήγι της επιτυχίας, την επιδίωξη της καριέρας, της δόξας, του πλούτου. Η λογική του όλα τα χρόνια της ανάπτυξης του δέχεται ευχάριστα μέσα της τον ορισμό επιτυχία με σφοδρή επιθυμία. Το υποσυνείδητο του γράφει «επιτυχία απαραίτητη». Το ασυνείδητο λέει «επιτυχία όφελος, όφελος, όφελος»

Εάν η επιτυχία έρθει, τότε καλώς. Εάν όμως η επιτυχία δεν έρθει, τότε ποιος μπορεί να απαριθμήσει τις πιέσεις που ο άνθρωπος αυτός θα βιώσει από το ασυνείδητο του; Και ποιος θα τον βοηθήσει όταν αυτό το ασυνείδητο του θα έχει στραφεί εναντίον του, αφού θα βλέπει έλλειψη επιτυχίας ίσον απώλεια, απώλεια και όσο θα βλέπει την έλλειψη της επιτυχίας τόσο θα διακόπτει και θα διακόπτει τις μονάδες ζωτικής δύναμης; Το άτομο θα μαραζώσει από την πίεση του ασυνειδήτου με τραγικές συνέπειες γι΄ αυτόν.
Να έχεις υπόψη σου πως το ασυνείδητο μοιάζει πολύ με εκείνους τους ανόητους δικαστές που υπηρετούν το νόμο και παρόλο που γνωρίζουν πως υπηρετούν άδικους και απαράδεκτα κακούς νόμους, εντούτοις, συνεχίζουν να τους υπηρετούν πιστά.
Κάθε λαός διδάσκει στους πολίτες του τον πατριωτισμό και τον ηρωισμό έως θανάτου σε καιρό πολέμου σαν μεγάλο κατόρθωμα, άξιο τιμής και επαίνου. Ο μέσος άνθρωπος που ζει σύμφωνα με όσα δέχεται μέσα του και με όσα του έχουν υποδείξει σαν σωστά ή λάθος – χωρίς να έχει προσωπική άποψη ή κι αν έχει προσωπική άποψη, χωρίς να θέλει, υποχρεούται να λειτουργήσει μέσα στο σύστημα – έχει δεχτεί πλήθος κακών ορισμών, τους οποίους βιώνει ή γνωρίζει σαν σωστούς. Έτσι η αγάπη του για την πατρίδα του γίνεται άνετα ο προθάλαμος του μελλοντικού φόνου υπό διαταγή.

Πως συμπεριφέρονται σε αυτή την περίπτωση οι δυνάμεις; Η λογική διδάχθηκε πως οι σωστοί άνθρωποι υπερασπίζουν, αγαπούν την πατρίδα τους ή και τη θρησκεία τους και εφόσον χρειαστεί δίνουν και τη ζωή τους. Αυτό είναι άξιο τιμής, καλό προς μίμηση και αποδεκτό σχεδόν από όλους. Ο συνειδητός γραφιάς, το υποσυνείδητο, γράφει τα ίδια κατά εννέα φορές ισχυρότερα. Το ασυνείδητο βλέπει όφελος όταν το άτομο λογική λειτουργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Εδώ το ασυνείδητο δέχτηκε διαστροφή. Και τέτοιου είδους περιπτώσεις έχουν συμβεί πλήθος στην ιστορία όλων των λαών. Και ο πόλεμος συμβαίνει. Οι πολίτες λαμβάνουν μέρος στον αγώνα κατά του εχθρού. Κάποιοι από αυτούς κατορθώνουν μεγάλα χτυπήματα στον εχθρό που εξυπακούεται σύμφωνα με τα πιο πάνω που είπαμε, πως μέσα στο πλήθος των καταστροφών που προκάλεσαν, σκότωσαν και πλήθος εχθρών. Το όνομα τους μεταφέρεται με πλήθος τιμών και δοξαστικούς επαίνους και συνοδεύεται με όσα παράσημα χρειάζεται. Αυτοί οι ήρωες χαίρονται και ο λαός τους χειροκροτώ.

Πώς συμπεριφέρονται εδώ οι δυνάμεις; Η λογική χαίρεται, το υποσυνείδητο χαίρεται, το ασυνείδητο στέλνει πλήθος ζωτικής δύναμης σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου. Ο άνθρωπος αυτός βιώνει ένα θαύμα. Τις δυνάμεις του σε αρμονία. Ω, το θαύμα της διαστροφής!

Το ασυνείδητο εξαπατημένο κάτω από τον σκόπιμα λάθος ορισμό, στέλνει ζωτική δύναμη από την ψυχή πλουσιοπάροχα στον άνθρωπο, ενώ θα έπρεπε να τον συνθλίψει για τις πράξεις του. Γιατί όλα τα πιο πάνω είναι φόνος. Αυτή είναι η αλήθεια. Ναι, η κάθε αφαίρεση ζωής με οποιαδήποτε δικαιολογία είναι φόνος και αυτός που τον διαπράττει είναι φονιάς. Και γνωστό είναι πως υπάρχουν φονιάδες που νομίζουν πως εκτελούν και έργο θεού. Γιατί οι ανάγκες τους για εκδίκηση ή οι φωνές εκείνων που τους έπεισαν για το καλό τάχα της πατρίδας, της θρησκείας, της ηθικής, της ιδεολογίας, τους έφτασαν να είναι φονιάδες που αντί να θρηνούν, χαίρονται.

Μία άλλη αιτία που διαστρέφει το ασυνείδητο και το στρέφει εναντίον του ανθρώπου είναι οι εσωτερικές μας εικόνες ή αλλιώς τα πρότυπα ελέγχου. Οι εικόνες που λειτουργούν μέσα μας σαν πρότυπα και καλούν όλο το είναι μας να φθάσει στην καθομοίωσή τους, είναι εργαλεία ελέγχου σε εκείνους, επώνυμους και ανώνυμους, που ελέγχουν το παιχνίδι της εξουσίας με σκοπό τον έλεγχο του υλικού και πνευματικού πλούτου.

Από τα αρχαία χρόνια η κάθε γυναίκα θα ήθελε να είναι τέλεια στο σώμα με αρμονική ομορφιά. Να έχει όσο το δυνατόν ωραιότερη εμφάνιση και να αρέσει πολύ. Αυτή η έμφυτη φυσική εσωτερική εικόνα που υπάρχει στην κάθε θηλυκή ύπαρξη συνοδεύεται με εσωτερική ομορφιά από την ψυχή.

‘Έτσι, η εικόνα αυτή φέρει μέσα της πνευματικό πλούτο. Όμως τι στην πραγματικότητα συμβαίνει; Η εικόνα αυτή διαστρέφεται σκόπιμα με πλήθος λανθασμένες πληροφορίες. Αυτές οι λανθασμένες πληροφορίες εξυπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και εισέρχονται στην κάθε γυναίκα με πολλούς έξυπνους τρόπους. Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα βιώνει τη λάθος εικόνα και αδυνατεί να αντιληφθεί την έμφυτη θεία και πνευματική εικόνα μέσα της.
Και έτσι ενώ έχεις εμπρός σου μια νέα ωραία κοπέλα, είναι σύνηθες φαινόμενο να τη δεις να υποφέρει κάτω από το ασυνείδητο της που έχει στραφεί εναντίον της, διακόπτοντας την παροχή φυτικής δύναμης με αποτέλεσμα η κοπέλα να ζει στη θλιπτικότητα, στις ενοχές, στις τύψεις, στην ανησυχία για το θηλυκό της είναι, να ξεσπά σε νευρικότητα, σε άγχος, σε κλαψουρίσματα, σε σκέψεις απαισιοδοξίας, σε ανασφάλειες, σε απογοήτευση και πλήθος άλλον ασθενειών και πολλές φορές να μπαίνει στον ρόλο του «πρέπει»", σε πορνικά πρότυπα και σε πνευματική γύμνια.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το ασυνείδητο της υπηρετεί τη λάθος εικόνα και η λάθος εικόνα εξυπηρετεί τους ειδικούς στους οποίους το άτομο θα φθάσει μετά. Το ίδιο παράδειγμα ισχύει και για τους άνδρες και για πλήθος άλλων περιπτώσεων που το ασυνείδητο μας στρέφεται εναντίον μας και λειτουργεί εις βάρος μας προγραμματισμένο μέσα από λάθος εικόνες, πρότυπα που μέσα μας δεχόμαστε.

Δανείζομαι μία πρόταση από επόμενο κεφάλαιο για να σου πω ότι το σύνολο των εικόνων που εσωτερικά μέσα μας κυριαρχούν, οριοθετεί τη στάση που έχουμε απέναντι στη ζωή και σε όλες μας τις εκδηλώσεις, εσωτερικές και εξωτερικές. Έτσι αν οι εικόνες αυτές στρέφουν το ασυνείδητο εναντίον μας θα βρεθούμε να ζούμε μέσα σε κόλαση τη στιγμή που υπάρχουμε στον παράδεισο.

Στην εποχή μας συνήθως οι άνθρωποι μετρούν τον συνάνθρωπο τους και τον εαυτό τους σύμφωνα με το «έχειν» και την κοινωνική τους θέση και όχι με την οντολογική τους αξία. Και αν αυτά τα έχουν, καλώς. Εάν όμως δεν έχουν ούτε τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε υψηλή κοινωνική θέση κι αν έχουν μέσα τους αυτά τα σταθμά, τότε η λογική βλέπει αποτυχία, το υποσυνείδητο γράφει αποτυχία, το ασυνείδητο διακόπτει την παροχή ζωτικής δύναμης και αυτό σημαίνει πλήθος προβλημάτων.

Σκέψεις απαισιόδοξες, απελπισία, ενοχές, τύψεις, θλίψεις. εσωτερική μελαγχολία, φόβοι, αϋπνίες, έλλειψη ελπίδας για το μέλλον, διάφορες σωματικές ασθένειες και πολλά άλλα που το μέγεθος τους ποικίλει ανάλογα με το πόσο εξάρτησαν τον εαυτό τους από αυτά τα σταθμά.

Η λογική των περισσότερων ανθρώπων δεν δέχεται να αδικηθεί. Το υποσυνείδητο τους έχει γράψει: «δεν θέλω αδικία». Το ασυνείδητο τους βλέπει: «αδικία ίσον απώλεια».

Και η αδικία έρχεται αργά ή γρήγορα στη ζωή των περισσοτέρων μας. Το ασυνείδητο βλέποντας την αδικία διακόπτει την παροχή Δοτικής δύναμης. Το υποσυνείδητο ντύνει τη λογική με το νόμο «δεν θέλω αδικία». Η λογική πνιγμένη στο δίκιο της αντιδρά με κάθε τρόπο και μπλέκει το άτομο σε πράξεις εκδίκησης και τάσεις μίσους, σε πικρία, σε έχθρες, σε δικαστικές διαμάχες. Και κάποιες φορές φτάνει και στο φόνο.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο άνθρωπος να βιώνει μέσα σε ατμόσφαιρες χαμηλές και με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ψυχή του. Τι θαυμάσια η διαφορά των αγίων στο πώς λειτουργούν τις δυνάμεις τους! Μ λογική τους δέχεται την αδικία γιατί έτσι σβήνει γρηγορότερα το εγώ τους.

Το υποσυνείδητο γράφει: «αδικία δεκτή κι ωφέλιμη πολύ». Το ασυνείδητο βλέπει: «αδικία δεκτή, άρα όφελος». Και η αδικία ενσαρκώνεται χτυπώντας τους αγίους παντοιοτρόπως. Οι όντως άγιοι όχι μόνο δεν κλονίζονται αλλά και χαίρονται, και καλύτεροι, εμπειρότεροι, ισχυρότεροι, αγιότεροι και πιο πιστοί γίνονται. Βέβαια, αυτή είναι μία από τις πολλές διαφορές των αγίων από αυτούς που δεν έχουν αναγεννηθεί πνευματικά.

Με βάση την ποιότητα που το ασυνείδητο μας έχει, συνδεόμαστε και με τις ανάλογες πνευματικές οντότητες, είτε του σκότος είτε του φωτός. Και κάποιοι γίνονται αυτοί σκότος και κάποιοι γίνονται αυτοί φως.

Όπως και στο κεφάλαιο που εξετάζαμε το μαγνητικό πεδίο μείναμε με αναπάντητο το ερώτημα «πώς βρέθηκαν οι όποιες εντολές συμβαίνει αυτό να έχει», το ίδιο ερώτημα γεννάται και εδώ. Ναι, εκεί μελετήσαμε τα γεγονότα της ζωής. εσωτερικά και εξωτερικά, μέσα από τις κινήσεις του μαγνητισμού. Το ίδιο θέμα μελετάμε και εδώ, βλέποντας τις κινήσεις μέσα από τις δυνάμεις λογική, υποσυνείδητο, ασυνείδητο, ψυχή. Το πώς βρέθηκαν οι εντολές στο ασυνείδητο, θα απαντηθεί στο κεφάλαιο «Εσωτερικός λόγος».

Η λογική αρκετών ανθρώπων λειτουργεί σκεπασμένη μέσα από τον εσωτερικό νόμο της επιβίωσης. Έτσι βιώνουν μέσα στον κατώτερο ζωικό και κτηνώδες εαυτό τους. Και όταν αυτό συμβαίνει, όλες τους οι δυνάμεις επισκιάζονται από το νόμο της επιβίωσης. Ο κοινός άνθρωπος εδώ δύναται να κάνει τα αίσχη ή πολλά πράγματα ανάρμοστα για άνθρωπο. Να κλέψει, να αρπάξει, να αδικήσει, να σκοτώσει χωρίς κανέναν εσωτερικό δισταγμό, να φάει ακόμα και το όμοιο του, να ξεδιψάσει με αίμα ζώου, με ούρα.

Όλα αυτά και πολλά άλλα τέτοια κάνουν και άλλοι άνθρωποι, χωρίς να βρίσκονται στο νόμο της επιβίωσης, αλλά ενεργούν υποκινούμενοι από την κακότητά τους και από τις δυνάμεις που με αυτή την κακότητά υπηρετούν. Σκόπιμα αποφεύγω εκτενέστερη περιγραφή.

Τις ίδιες και ακόμα χειρότερες ενέργειες δύναται να διαπράξει και ο κάθε άνθρωπος όταν το ασυνείδητο του είναι μολυσμένο μέσα στην πλεονεξία και στην αγνωμοσύνη. Αλλά ποιος αυτά θα τα παραδεχτεί;

Όταν το ασυνείδητο αναγκαστεί να λειτουργήσει μέσα από το νόμο της επιβίωσης, ο άνθρωπος καταντά το πιο άγριο ζώο. Η ψυχική του επαφή είναι με σκοτεινά δαιμονικά όντα. Γι΄ αυτό ο νους εκείνος που στερείται αγνότητας και χρηστότητας θα αποδειχθεί ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης και θα φανερωθεί όλος ψυχρός, μη πνευματικός.

Οι άγιοι όμως και όσοι έχουν σφυρηλατημένες τις δυνάμεις τους όχι μόνο δεν ενοχλούνται από όλα αυτά, αλλά ούτε λογισμός ούτε αίσθηση ανάγκης ούτε κίνηση ονείρου ή εικόνα δεν θα συμβεί στον εσωτερικό ουρανό, το νου της καρδιάς τους.

Το ασυνείδητο τους όταν βρεθεί μέσα στο νόμο της επιβίωσης λειτουργεί το ίδιο υψηλά όσο θα λειτουργούσε του πιο επιτυχημένου ανθρώπου ή του πιο ευτυχισμένου ανθρώπου που απολαμβάνει όλες τις ομορφιές της ζωής. Μάλιστα μου είναι γνωστό πως πολλοί άγιοι για να πετύχουν αυτή τη θαυμαστή λειτουργία του ασυνειδήτου τους κάνουν φοβερά γυμνάσια νηστείας, δίψας, έλλειψη αρκετών ρούχων και άλλα πολλά, ώστε ξεσηκώνουν από τον πυρήνα της ψυχής τους το νόμο της επιβίωσης.

Και όταν αυτός ο «Αιγύπτιος», όπως τον αποκαλούν, ξεσηκωθεί εναντίον τους, οι άγιοι διδάσκουν το ασυνείδητο τους να κινείται μέσα σε προσευχή ευχαριστίας. Έτσι θα τους δεις και μέσα στις έσχατες ανάγκες της επιβίωσης να λειτουργούν γεμάτοι φως και ειρήνη, γεμάτοι πνευματική ισορροπία, γεμάτοι ακίνδυνο άνθρωπο.

Οποιοσδήποτε εμβαθύνει σ’ αυτά που εδώ γράφο θα βρει πλούσια νοήματα ώστε να κατανοήσει τη σπουδαιότητα του πως εργάζονται οι δυνάμεις του.

Στην εποχή μας πολλοί νέοι άνθρωποι βιώνουν τις μεγάλες ή ολέθριες συνέπειες από τη διακοπή ζωτικής ενέργειας του ασυνειδήτου τους. Μέσα στα καλύτερα χρόνια της ζωής τους στρέφεται το ασυνείδητο εναντίον τους με αποτέλεσμα να αποκτούν μεγάλα προβλήματα για όλη τους τη ζωή, σε όλες τους τις διαστάσεις, σωματικά, πνευματικά, διανοητικά, συναισθηματικά και εν γένει στην ολότητα τους. Αυτό συμβαίνει στον κάθε νέο άνθρωπο από την έλλειψη αληθινού σεβασμού και από απόρριψη και περιφρόνηση που στην εποχή μας προσφέρεται απλόχερα.

Όταν από το περιβάλλον του ή και τους οικιακούς του δέχεται απόρριψη, είτε δίκαιη είτε άδικη, και ανάλογα το πόσο έντονη είναι και για πόσο καιρό παρατείνεται, τότε η δύναμη του ασυνειδήτου καταγράφει την απώλεια και διακόπτει την παροχή ζωτικής δύναμης. στρέφεται εναντίον του. Αφού η λογική βλέπει απόρριψη, περιφρόνηση, έλλειψη αληθινού σεβασμού, το υποσυνείδητο γράφει την ανεπιθύμητη αυτή κατάσταση μέσα από το σύνολο των εντάσεων που επικρατεί στο ασυνείδητο και του περιφρονημένου και του περιφρονούντα το ασυνείδητο. Το ασυνείδητο βλέποντας την απώλεια διακόπτει, ώστε να πιέσει τις δυνάμεις να στραφούν προ» τη διόρθωση.

Εάν όλα αυτά τα συνδυάσω με μία άλλη κύρια αιτία που το ασυνείδητο στρέφεται εναντίον του ίδιου του ανθρώπου και αυτή η αιτία είναι η άγνοια στο πώς λειτουργούν οι δυνάμεις μας, τότε θα δούμε πλήθος νέων ανθρώπων να μαραζώνουν από αυτά τα αίτια και να βιώνουν τη σύσφιξη και αντιπαλότητα του ασυνειδήτου τους. Και μέσα στην άγνοια πελαγώνουν πέφτοντας από το ένα λάθος στο άλλο.

Όταν ένας άνθρωπος δέχεται από το περιβάλλον του έλλειψη σεβασμού, τότε σπέρνεται μέσα του η κενότητα. Στην εποχή μας οι άνθρωποι μοιάζουν να αδυνατούν να σεβαστούν και τον πιο κοντινό τους. Ή πιο σωστά ενώ όλοι δείχνουν να σέβονται, ο σεβασμός τους αυτός είναι ελλιπής και ανεπαρκής και όταν ο σεβασμός των γύρω μας είναι ελλιπής από κάτι , τότε δεχόμαστε μέσα μας την κενότητα.

Θα έχεις ακούσει ανθρώπους να λένε «είμαι κενός, νιώθω άδειος, κούφιος». Άλλο «είμαι κενός» και άλλο «είμαι γεμάτο: με κενότητα». Γιατί το μεν πρώτο δηλώνει μου λείπει κάποια δύναμη, το δε δεύτερο δηλώνει ότι είμαι γεμάτος από δύναμη κενότητας. Και άμα γεμίσει το μέσα σου κενό, κατανόησε πως θα είναι η ζωή σου.

Η άγνοια, η έλλειψη σεβασμού, η απόρριψη, η περιφρόνηση πέφτουν πολλές φορές πάνω στους νέους μας και στρέφουν εναντίον τους το ασυνείδητο τους. Και αυτοί πνιγμένοι καταφεύγουν, πού; Στη μοναξιά, στο ξέσπασμα, στην κραιπάλη, στις νευρώσεις, στη σκληρότητα, στην απογοήτευση, στην έλλειψη θάρρους, στα ναρκωτικά, μηχανεύονται παράξενους τρόπους και πέφτουν συχνά θύματα της ανάγκης να αποδείξουν ότι αξίζουν.

Πέφτουν θύματα και όλων εκείνων που ονομάζονται ειδικοί, για να τους απαλλάξουν από τα πιο πάνω. Και όλα αυτά πού οδηγούν; Οδηγούν στον πνευματικό θάνατο πρωτίστως και στο να δέχονται κόρα περισσότερο απόρριψη, περιφρόνηση και έλλειψη σεβασμού. Αλλά φθάνουν και οι ίδιοι να το κατανοούν, εφόσον μπουν σε όλα αυτά, πως είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, κάποιος να τους βοηθήσει.

Κοίταξε, η ωραιότατη δύναμη της ευαισθησίας των νέων μας καταντά ή σκληρότητα, που σημαίνει διαστροφή της ευαισθησίας τους, ή μία αναισθησία να μη δύνανται να απολαύσουν, να κατανοήσουν, να βιώσουν το μεγαλείο, το θαύμα της ζωής.

Και όλα αυτά, και πλήθος άλλα θα αποφεύγονταν, αν δίνονταν οι γνώσεις αυτές των δυνάμεων στα παιδιά μας.

Κάποιοι άνθρωποι προσπαθώντας να διευρύνουν τα όρια του εαυτού τους, άρα και του ασυνειδήτου τους, δίδαξαν την ελευθερία σε όλα. Έτσι, χωρίς καν να το αντιληφθούν, νομίζοντας πως ήταν δάσκαλοι ελευθερίας, αποδείχτηκαν δάσκαλοι ασυδοσία;. Ναι, άλλο ελεύθερος, άλλο ασύδοτος.

Η αληθινή ελευθερία είναι τέλειος έλεγχος. Ελεύθερος είναι αυτός που έφθασε να μην βλάπτει την ψυχή του. Και ο ασύδοτος είναι μεν ελεύθερος, νεκρωμένος όμως μέσα στις αδυναμίες του και η ελευθερία του τον οδηγεί στο να βλάπτει όλο το είναι του, την ψυχή του. Έτσι, όχι μόνο δεν διεύρυναν τα όρια του ασυνειδήτου τους, αλλά διεύρυναν τον κακό εαυτό του; και πρότειναν το ίδιο και στους συνανθρώπους τους.

Παρότι το ασυνείδητο του ανθρώπου υπόκειται κι αυτό στο νόμο της ανταπόδοσης όμοιο έλκει όμοιο, είναι μια δύναμη από όλες εκείνες τις δυνάμεις που υπηρετούν το νόμο αυτόν και αρκετές φορές συμβαίνει και να ρυθμίζει τα επίπεδα της ανταπόδοσης που το άτομο θα δεχθεί ή ήδη δέχεται.

Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες που το ασυνείδητο στρέφεται εναντίον του ίδιου του ανθρώπου είναι η έλλειψη της πνευματικής ζωής και ο λάθος τρόπος που ο άνθρωπος ζει. Ο άνθρωπος δεν ήρθε εδώ για όλα αυτά που συνήθως αγωνιά και ταλαιπωρείται ή βασανίζεται, για όλους αυτούς τους στόχους, τους σκοπούς που η κάθε φαντασία μέσα στην κάθε λογική, τους ονόμασε μεγάλους και άξιους.

Βλέποντας το ασυνείδητο το χρόνο να κυλά χωρίς πνευματικούς καρπούς, χωρίς αγνότητα, χωρίς απορρόφηση αγιότητας, βγάζει στον άνθρωπο πλήθος κρυμμένων ενεργειών, πλήθος δυσκολιών, διάφορα συμβάντα, τον κάνει να αισθάνεται ανιαρά, ανούσια, βαρετά και πολλές φορές παίρνει σοβαρά μέτρα προσπαθώντας έτσι να αφυπνίσει τον άνθρωπο από την καθημερινότητα του και τη στασιμότητα του, ελπίζοντας να οδηγηθεί σε πνευματική αφύπνιση.

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές το ασυνείδητο επιτρέπει αόρατες δυνάμεις να χτυπήσουν τον άνθρωπο ελπίζοντας στην αφύπνιση του. Άλλες πάλι φορές δύναται και το ίδιο να χτυπήσει τον άνθρωπο από πιο ειδικές πλευρές, σαν να χτυπά τον άνθρωπο κάτι το εξωτερικό. Στην περίπτωση αυτή το ασυνείδητο λειτουργεί όμοια με άγγελο. Πολλοί άνθρωποι, πολλές φόρες ακούν να τους μιλά το ασυνείδητο τους και αυτοί νομίζουν πως τους μιλά ο άγγελος τους.

Άλλοι πάλι άνθρωποι που βιώνουν μέσα στον κατώτερο εαυτό τους αισθάνονται μια δύναμη να τους σπρώχνει προς το κακό και νομίζουν πως αυτό είναι πνεύμα κακού, ενώ είναι το ασυνείδητο τους αγκιστρωμένο μέσα στο κατώτερο ζωικό είναι τους ή στο δικό τους δαιμονιώδη εαυτό, δηλαδή στην κακή ποιότητα τους. Βέβαια είπαμε πως με βάση την ποιότητα του ασυνειδήτου συνδεόμαστε με όντα είτε του φωτός είτε του σκότους.

Τρίτη δύναμη στον άνθρωπο το ασυνείδητο του ή όπως μπορούμε να το ονομάσουμε ο άγγελος της ψυχής του. Ο ρόλος και ο σκοπός του είναι να μεταφέρει κάθε τι στην ψυχή του ανθρώπου. Η γέφυρα που ενώνει εσένα, τη λογική του παρόντος με το υποσυνείδητο σου-τη λογική του παρελθόντος-με την ψυχή σου.

Οι άνθρωποι στρέφουν εναντίον τους το ασυνείδητο τους ή αν θα το ονομάζαμε και αλλιώς, τον άγγελο της ψυχής τους.

Ασυνείδητο έχουν ΚΑΙ τα ζώα και τα πτηνά και κάθε μορφή ζωής που έχει ψυχή. Κατά μεγάλο μέρος το ασυνείδητο και ανθρώπων και ζώων είναι υπεύθυνο για τη σωματική ακεραιότητα και την προστασία του σώματος από διάφορους κινδύνους. Ένα ζώο φτάνει στην άκρη του γκρεμού. Το ασυνείδητο του το πλημμυρίζει με φόβο κι έτσι το αναγκάζει να επιστρέψει προς τα πίσω φεύγοντας μακριά από τον κίνδυνο. Δεν έκανε το ζώο σκέψη λογική, λειτούργησε ασυνείδητα. Η πιο σωστά, λειτούργησε χωρίς επίγνωση μέσα από τον κόσμο των ενστίκτων του.

Άλλες φορές, ενώ δεν διακρίνεται κάποιος ορατός κίνδυνος, ο άνθρωπος φεύγει από το σημείο που βρισκόταν, παρακινούμενος από κάτι και βεβαιώνεται πως εάν καθυστερούσε λίγο ακόμα θα είχε πάθει μεγάλη ζημιά ή και θα ήταν νεκρός. Το ασυνείδητο του ήταν αυτό το κάτι που σε συνεργασία με άλλη δύναμη διαφύλαξε τον άνθρωπο ή το ζώο.

Το ασυνείδητο μας χειρίζεται κατά μεγάλο μέρος το αίσθημα της αυτοσυντήρησης μας και όχι η λογική μας, όπως νομίζουν και διδάσκουν πολλοί. Βέβαια και η λογική λαμβάνει ένα μερίδιο, το οποίο ποικίλει, ανάλογα με το βαθμό της ποιότητας της. Μόνον όταν η λογική δύναμη του ανθρώπου διέπεται από χρηστότητα, διαύγεια, καλοσύνη, ανεξικακία, ευγνωμοσύνη, ευγένεια, ευλάβεια και όσα εξυπακούονται ότι ανήκουν στο δέντρο της χρηστότητας, τότε το ασυνείδητο ενσωματώνεται στη λογική δύναμη, παραχωρώντας της τη συνειδητότητά του, δεν σημαίνει όμως πως χάνει τον εαυτό του, τη δύναμη του.

Οι γνώστες έλεγξαν και ελέγχουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων σε πολλά ζητήματα της ζωής του ανθρώπου. Ηθικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, ιδεολογικά, οικονομικά, οικολογικά, μέσα από ορισμούς τους οποίους όρισαν όπως αυτοί ήθελαν. Αυτούς τους ορισμούς τους ονομάζω ειδικούς ορισμούς, επειδή τους έφτιαξαν οι ειδικοί στα μέτρα τους.

Πιστεύω, πως αυτά που ήδη έγραψα φανερώνουν στον ορθά σκεπτόμενο το πώς διαστρέφεται ή το πώς διαστρέφουν την ορθότητα του ασυνειδήτου. Γι΄ αυτούς όλους που εν γνώσει τους εργάζονται τις δυνάμεις κατ’ αυτό τον τρόπο, ταιριάζει ο λόγος που ο Λόγος είπε:
«Αλίμονο σ΄ εσάς που έχετε τα κλειδιά (την εξουσία της γνώσης περί του τι εργάζεται ο λόγος στον άνθρωπο) και τον εαυτό σας κλείνετε απ’ έξω και αυτούς που θέλουν να εισέλθουν δεν τους αφήνετε. Αλίμονο σ’ εσάς όλους που τρέχετε να κάνετε έναν προσήλυτο και τον κάνετε άξιο δύο φορές της κολάσεως».
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που υπηρετούν το σύστημα και όχι το πνεύμα.

Μία άλλη αιτία που πολλές φορές το ασυνείδητο στρέφεται εναντίον του ανθρώπου είναι η τυφλή υπακοή. Αν κάποιος διδάσκει τυφλή υπακοή, αξίζει να ονομαστεί ψευδής διδάσκαλος. Αν τώρα κάποια φιλοσοφία διδάσκει τυφλή υπακοή, δύναται να ονομαστεί νεκρά και ανόητη μωρολογία. Και αν κάποια θρησκεία διδάσκει τυφλή υπακοή δύναται να ονομαστεί το έσχατο της κακίας.

Γνωρίζω πως δεν θα απαλλαχθεί κανείς από το βάρος της ευθύνης του αν συνέβη να Υπάκουσε σε οποιαδήποτε μορφή υπακοής, η οποία δεν έδωσε καρπούς πνευματικής επίγνωσης, ευσυνειδησίας και δεν απορρόφησε αγιαστική δύναμη.

Και έτσι παρέμεινε ο άνθρωπος μέσα στα όρια του τυφλού εαυτόν του αναπαυμένος μέσα στην ψευδαίσθηση ότι υπήρξε, υπάκουος. Ένας υπάκουος που δεν έχει επίγνωση σε τι και γιατί υπακούει. Πιστός, χωρίς να εξετάζει τι είναι αυτό που πιστεύει. Νομοταγής που εκτελεί-υπηρετεί απαράδεκτους νόμους.

Λογικός που δέχθηκε τη λογική που έχει αβασάνιστα, χωρίς να ενδιαφέρεται για την ποιότητα της. Άνθρωπος που ζει με λάθος στάση ζωής, που προσβάλλει την οντολογική αξία του ανθρώπου και τον μειώνει από πνευματικό ον σε μηχανή ρουτίνας και τον παρασύρει σε μια απατηλή ματαιότητα.

Απαλλαγή από τέτοιες ευθύνες δεν δίνει το ασυνείδητο ποτέ, αλλά ούτε και η μεγαλύτερη δύναμη, η ψυχή χωρίς συντριβή και αληθινή συναίσθηση της αθλιότητας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου