Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

To συναισθηματικό σου φορτίο

Ας μιλήσουμε για συναισθήματα και το συναισθηματικό σου φορτίο.

Ενοχές, ντροπή, φόβος, ανησυχία, ανυπομονησία κλπ. είναι συναισθήματα χαμηλών δονήσεων. Αυτά είναι παγιδευμένα συναισθήματα στο σώμα και αλλοιώνουν το ενεργειακό πεδίο με αποτέλεσμα πιθανόν να δημιουργηθεί κατάθλιψη, αρρώστεια και να εμποδίζεται η ροή ενέργειας με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας.

Ξεφόρτωσε αυτό το φορτίο. Μην καταπιέζεις τα συναισθήματα σου, μην τα πολεμάς, σταμάτα να τρως χωρίς να πεινάς, να καπνίζεις ή να έχεις άλλη εξάρτηση επειδή δεν θέλεις να τα βιώνεις. Το σώμα σου, σου μιλά μέσω των συναισθημάτων. Βίωσε λοιπόν ειρήνη μέσα σου, αποδέξου τα συναισθήματα σου, να τα φέρεις στην επιφάνεια και να τους επιτρέψεις να σου “μιλήσουν”. Τα συναισθήματα σου θα σε οδηγήσουν στο πυρήνα σου για να αποκαλύψεις “ποιός πραγματικά είσαι”, χωρίς αυτά που φόρτωσες στην πορεία της ζωής σου.

Άσκηση
Κάποια στιγμή που δεν αισθάνεσαι καλά ή σε απασχολεί κάτι βάλε χαλαρωτική μουσική και κλείσε τα μάτια. Καθώς παίρνεις βαθιές εισπνοές και εκπνοές ρώτησε τον εαυτό σου: “Τι αισθάνομαι;”
Αποδέξου το συναίσθημα και αναγνώρισε το. Τι νιώθεις; Ενοχές, θυμό, μνησικακία, φόβο; Προσωποποίησε το συναίσθημα, ευχαρίστησέ το για όσα σου έμαθε και ρώτησε το για ποιό λόγο υπάρχει στη ζωή σου, τι έχει να σου διδάξει και πώς χρειαζεται να δράσεις.
Μείνε λίγο στη σιωπή και άκου τι έχει να σου πει. Αν είναι θυμός, τότε πιθανόν να σου πει ότι χρειάζεται να εκφράσεις τα συναισθήματα σου ή να βάλεις τα όρια σε κάποιο άτομο. Αν είναι ανησυχία ή φόβος, τότε πιθανόν να σου πει ότι χρειάζεται να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και να νιώσεις την αξία σου.

Σίγουρα αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι μια υπέρβαση, διαφορετικά θα το είχεις ήδη κάνει.
Για να σου είναι πιο εύκολο μπορείς να το δουλέψεις ενεργειακά πριν δράσεις. Ξόδευε 5 λεπτά κάθε μέρα σε κατάσταση χαλάρωσης να οραματίζεσαι τον εαυτό σου ότι εκφράζεις τα συναισθήματα σου στο συγκεκριμμένο άτομο ή να οραματίζεσαι τον εαυτό σου και να του λες ότι τον εμπιστεύσαι

Να θυμάσαι τα βαριά συναισθήματα όχι μόνο βαραίνουν την ενέργεια σου, την οποία κουβαλάς παντού αλλά επίσης σου δημιουργούν συναισθηματικές εκρήξεις κάθε φορά που δημιουργείται ένα ερέθισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου