Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Έρευνες αποδεικνύουν ότι φυτοφάρμακα της Monsanto είναι άκρως τοξικά

Η Claire Robinson δημοσίευσε ένα εκπληκτικό άρθρο,στο οποίο αποκαλύπτει τις κρυφές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto είναι δηλητήριο!

Το άρθρο με τίτλο «Οι μελέτες τοξικότητας της ουσίας glyphosate που δεν επιτρέπεται να δούμε» αναρτήθηκε στον ιστότοπο gmwatch.org, στις 2 Ιουλίου του 2014.Η ουσία Glyphosate είναι το κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup, το οποίο παράγει η Monsanto και χρησιμοποιείται σε τεράστιες ποσότητες στην καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.
H Robinson δεν ισχυρίζεται ξεκάθαρα ότι αυτές οι μυστικές μελέτες αποδεικνύουν τη δηλητηριώδη φύση του Roundup, αλλά το άρθρο της σίγουρα οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.
Ας δούμε όμως τα γεγονότα:
Φέτος, το Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας παραδέχθηκε ότι η νομιμοποίηση της εισαγωγής του Roundup βασίστηκε σε μία και μοναδική τοξικολογική ανάλυση  που πραγματοποιήθηκε στο Σεντ Λούις.Η Monsanto απάντησε, όπως αναφέρει η Robinson, «ότι αυτή η ανάλυση αποτελεί εμπορικό μυστικό της εταιρείας, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί πουθενά στον κόσμο και επιπλέον ότι ούτε τώρα συμφωνεί να την αποκαλύψει».
Γιατί όχι; Επειδή η ανάλυση αποδεικνύει ότι το Roundup είναι ασφαλές; Πλάκα μας κάνουν;;; Στην Ευρώπη, δύο μελέτες για την τοξικότητα του Roundup είναι επίσης κρυμμένες σε ντουλάπια.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές, όπως ισχυρίζεται η Robinson, «απέρριψαν τα αιτήματα για τη δημοσιοποίηση των μελετών, με την αιτιολογία ότι είναι εμπορικές εμπιστευτικές πληροφορίες».
Το 2011, η οργάνωση Earth Open Source εξέδωσε μία έκθεση με τον τίτλο: «Roundup και γενετικές ανωμαλίες: Κρατούν τον κόσμο στο σκοτάδι;»
«Η έκθεση υποστηρίζει ότι η Monsanto έχει πραγματοποιήσει μελέτες στη δεκαετία του 1980 και του 1990, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η ουσία glyphosate προκαλεί γενετικές ανωμαλίες σε πειραματόζωα. Οι μελέτες αυτές βρίσκονται στην κατοχή της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία τις κρατά μυστικές. Η EarthOpen Source εξέτασε την αναφορά της Γερμανίας για τις συγκεκριμένες μελέτες, η οποία μάλιστα υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οδήγησε στην έγκριση της ουσίας glyphosate το 2002», γράφει η Robinson.
Πώς το κατάφερε αυτό η Γερμανία;  Εφηύρε διάφορους όρους για να υποβαθμίσει τη σημασία των γενετικών ανωμαλιών και έτσι το Roundup εγκρίθηκε προς πώληση.Και πάλι, οι πραγματικές μελέτες για την τοξικότητα του Roundup κρύβονται από τη Monsanto και τις ρυθμιστικές αρχές της γερμανικής κυβέρνησης, με τη δικαιολογία ότι αποτελούν «εταιρική περιουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου