Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Οι κορυφαίοι μύθοι για τον γυναικείο οργασμό

Το γυναικείο σώμα είναι περίπλοκο και μυστηριώδες κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το σεξ και τον οργασμό, αφού καλά καλά οι ίδιες οι γυναίκες πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν την ανατομία τους.

Ετσι, δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι είναι ακόμα πιο ακατανόητο για τους άνδρες τι αρέσει και τι δεν αρέσει στην γυναίκα στο σεξ. Και χάρη στους μύθους και τους αστικούς θρύλους, η παραπληροφόρηση περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατανόηση του γυναικείου σώματος από πλευράς ενός άνδρα.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι 10 κορυφαίοι μύθοι σχετικά με τον οργασμό της γυναίκας που πολλοί άνδρες εξακολουθούν να τούς πιστεύουν:

1. H συνουσία πρέπει να οδηγεί πάντα σε οργασμό
Μόνο η επαφή συνήθως δεν οδηγεί σε οργασμό. Μόλις το 30% των γυναικών μπορούν να φτάσουν σε οργασμό μόνο από τη συνουσία. Το υπόλοιπο ποσοστό των γυναικών χρειάζεται και την διέγερση της κλειτορίδας για να αισθανθεί ικανοποίηση.

2. Ολες οι στάσεις είναι ίδιες
Οχι ακριβώς. Υπάρχουν κάποιες στάσεις που κάνουν τον γυναικείο οργασμό πολύ πιο πιθανό, όπως όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω, γιατί αυτό επιτρέπει να διεγερθεί περισσότερο η κλειτορίδα της, κάτι που είναι απαραίτητο για να φτάσει πιο εύκολα σε οργασμό.

3. Οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν εύκολα σε οργασμό
Στην πορνογραφία και στις ταινίες του Χόλιγουντ ναι. Εκεί ο γυναικείος οργασμός φαίνεται εύκολος και απλός. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι αρκετά διαφορετική. Οι γυναίκες χρειάζονται έως και 20 λεπτά για να «ξυπνήσουν» και να φτάσουν σε οργασμό, γι’ αυτό και τα ερωτικά παιχνίδια είναι γι’ αυτές τόσο σημαντικά.

4. Οι δονητές είναι ουσιαστικά η αντικατάσταση του άνδρα
Τα βοηθήματα του σεξ μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη σεξουαλική εμπειρία και των δύο συντρόφων. Ωστόσο, οι δονητές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνδρα και η γυναίκα δεν μπορεί να επιτύχει τα ίδια συναισθήματα οικειότητας και ευχαρίστησης που επιτυγχάνει με έναν άνδρα.

5. Οι γυναίκες δεν συμπαθούν τα «γρήγορα»
Ενώ οι περισσότεροι άνδρες μπορούν να φτάσουν σε οργασμό γρηγορότερα απ’ ό,τι μια γυναίκα, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα «γρήγορο» σεξ δεν είναι διασκέδαση και για τις ίδιες και ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό στις σχέσεις. Αν δεν έχετε χρόνο για ερωτικά παιχνίδια ένα «στα γρήγορα» μπορεί να σας κρατήσει συνδεδεμένους για όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί χρόνος για ένα σεξ… Μπεν Χουρ.

6. Τα προφυλακτικά περιπλέκουν το σεξ και καθυστερούν τον οργασμό
Οι πρόσφατες εξελίξεις στην κατασκευή των προφυλακτικών τα έχουν κάνει λεπτότερα και λιγότερο αισθητά από ποτέ.

7. Μπορείτε πάντα να καταλάβετε αν μια γυναίκα προσποιείται
Κατηγορηματικά όχι! Μερικές γυναίκες αξίζουν βραβείο Οσκαρ για τις… υποκριτικές τους επιδόσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αν μια γυναίκα προσποιείται οργασμό δεν εξαπατά μόνο εσάς αλλά και τον ίδιο τον εαυτό της. Ζητήστε από τη σύντροφό σας να σάς πει αν της αρέσει αυτό που κάνετε ή αν χρειάζεται μια διαφορετική πινελιά για να φτάσει σε οργασμό.

8. Οι γυναίκες θέλουν μόνο απαλό, «ευγενικό» σεξ
Μερικές φορές ισχύει, αλλά υπάρχουν φορές και σε εκείνες αρέσει να υποκύψουν σε ζωώδη ένστικτα και να απολαύσουν ένα πιο άγριο σεξ. Εξερευνήστε τις φαντασιώσεις της συντρόφου σας ζητώντας της να σάς πει σε τι θέλει να δώσετε προβάδισμα.

9. Οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν εύκολα πολλαπλούς οργασμούς
Σε αντίθεση με έναν άνδρα, μια γυναίκα δεν χρειάζεται να ερεθιστεί ξανά για να έρθει εκ νέου σε οργασμό. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχει ούτε καν έναν οργασμό, οπότε πώς να αρχίσουμε να μιλάμε για πολλαπλούς! Ως εκ τούτου, ενώ ορισμένες γυναίκες είναι πολυ-οργασμικές, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η κάθε γυναίκα γνωρίζει πώς να αξιοποιήσει αυτή τη δύναμη. Η λύση είναι η εξάσκηση.

10. Ο σκοπός του σεξ είναι η επίτευξη του οργασμού
Μην σκέφτεστε τον οργασμό ως προορισμό. Το σεξ πρέπει να είναι το ταξίδι και όχι ο τελικός προορισμός. Μείνετε συντονισμένοι με το ταίρι σας και τις αισθήσεις της εγγύτητας και του πάθους και αφήστε τον οργασμό να συμβεί όταν συμβεί. Μην ξεχνάτε πως δεν υπάρχει κανένας «σωστός» τρόπος ή στιγμή για την επίτευξη του οργασμού. Κάθε άνθρωπος και κάθε οργασμός είναι μοναδικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου