Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι φοιτητές κυριεύονται από τον Διάβολο. Μητρόπολις Καστοριάς



«Αυτοί που νοικιάζουν τα σπίτια τους στους φοιτητές καλό θα είναι μόλις ξενοικιαστούν να κάνουν έναν αγιασμό»

Απόσπασμα συνέντευξης στα τοπικά ΜΜΕ, εκπροσώπου της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς:

«Ένα θέμα που ταλαιπωρεί πάρα πάρα πολύ την Καστοριά με πολύ άσχημο τρόπο, ειδικά την Καστοριά, ίσως πιο πολύ από άλλες περιοχές της Ελλάδος, είναι το θέμα των πνευματιστικών συγκεντρώσεων. Στην επαρχία μας συμβαίνουν πάρα πολλές τέτοιες συγκεντρώσεις, δηλαδή συγκεντρώσεις ανθρώπων γύρω από τραπέζια εννοώντας τα χέρια και επικαλούνται τα πνεύματα και έχουν την εντύπωση αυτοί οι άνθρωποι κυρίως νεαρής ηλικίας ότι αυτό είναι μια εμπειρία ή ένα παιχνίδι και να τους καλύψει κάποια περιέργεια. Δεν είναι τα πράγματα έτσι.

» Όταν καλούμε ένα πνεύμα το πνεύμα αυτό είναι ο Διάβολος. Δεν υπάρχουν άλλα πνεύματα. Υπάρχουν μόνο οι Άγγελοι και ο Διάβολος.

» Όταν κάτι μπαίνει σπίτι μας, αυτό σίγουρα δεν είναι Άγγελος, είναι Διάβολος. Και ο Διάβολος δεν φεύγει επειδή τον διώχνουμε εμείς. Όταν κάπου μπει ο Διάβολος, δεν φεύγει μετά.

» Για να φύγει, πρέπει να προστρέξει η Εκκλησία, πρέπει να υπάρχει εξομολόγηση, μετάνοια, αγιασμός στο σπίτι μας. Θέλει πάρα πολύ κόπο, και να τονίσουμε ότι πολλές οικογένειες έχουν καταστραφεί, από τέτοιες «αθώες» συγκεντρώσεις.

» Προβλήματα έχουν μετά τα σπίτια, είτε με παρουσιάσεις του Δαίμονος με διάφορες μορφές και υπό διάφορες συνθήκες, είτε χτυπήματα στα παράθυρα, είτε διάφορα άλλα, τα οποία τρομοκρατούν τον κόσμο.

» Και πιο άμεσες εμφανίσεις του Διαβόλου, κυρίως, καταστρέφονται άνθρωποι, χωρίζουν οικογένειες, γεμίζουν οι άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα, και να αναφέρουμε και τα μάγια…


» Ασφάλεια είναι, να είμαστε κοντά στην Ενορία μας, κοντά στον πνευματικό μας, να εξομολογούμαστε και να κοινωνάμε…

» Αυτοί που νοικιάζουν τα σπίτια τους στους φοιτητές καλό θα είναι μόλις ξενοικιαστεί να κάνουν έναν αγιασμό. Διότι στους φοιτητές, είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο αυτό των τελετών.

» Αν και συνήθως, υπάρχει εμφάνιση του Διαβόλου, τρομοκρατούνται οι ένοικοι, και σταματάνε.

» Αλλά από το σταμάτημα και μετά, αρχίζει το μαρτύριο του Γολγοθά των συμμετεχόντων. Η ζωή όσων έχουν συμμετάσχει, γίνεται μαρτυρική.

» Και μετά καλούν την Εκκλησία, και προσπαθούμε εμείς να επουλώσουμε τις συνειδήσεις και τις ζωές ανθρώπων οι οποίοι πλήγονται.

» Ο Διάβολος δεν φεύγει εύκολα, να το ξέρουμε. Και αυτό να το συνειδητοποιήσουμε μέσα μας.

» Με τον Διάβολο, δεν παίζουμε, δεν τον καλούμε, δεν αναφέρουμε το όνομά του, δεν ασχολούμαστε με τον Διάβολο. Ο Διάβολος είναι μισάνθρωπος, και ήδη όπως είναι δομημένη η κοινωνία, έχει θεμέλια που πατούν σε ένα εκκοσμικευμένο πνεύμα το οποίο εισβάλει και στην εκκλησία μέσα…».

*****************************************************

Σελίδα απ’ το βιβλίο θρησκευτικών της Α’ τάξης ΤΕΕ:
thratee

Από τον φίλο Μάγκα

***********************************************

Επειδή είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Καστοριά είναι αδύνατον να διαφέρουν σε κάτι από τους φοιτητές οιασδήποτε άλλης πόλης, διαφαίνεται εδώ η απόπειρα του άπληστου παπαδαριού της Καστοριάς να ανοίξει δρόμο σε μια ακόμη πηγή είσπραξης χρημάτων από το αφελές ποίμνιό της. Ο αγιασμός βεβαίως-βεβαίως δεν γίνεται άνευ καταβολής χρημάτων, όπως άλλωστε ισχύει αυτό για κάθε άλλο μυστήριο. Πενία τέχνας κατεργάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου